Nekeptas pyragas su maskarponės ir medaus kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas pyragas tortas su maskarpone
Nekeptas pyragas tortas su maskarpone
Nekeptas pyragas tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Šis tartos tipo pyragas - vienas skaniausių, kurį esu gaminusi ir valgiusi. Be to, tai puikus būdas sunaudoti užsilikusias uogas. Šis tartos tipo pyragas - vienas skaniausių, kurį esu gaminusi ir valgiusi. Be to, tai puikus būdas sunaudoti užsilikusias uogas. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų krekerių (nesaldžių)
100 gramų sviesto
70 gramų rudojo cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
320 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
230 gramų maskarponės sūrio (geriausiai kambario temperatūros)
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai medaus (naudojau "Brolių medus" su šaltalankiais, bet tinka ir paprastas)
Papuošimui:
1 sauja uogų (naudojau šilauoges, braškes, nuplautų, nusausintų)
šiek tiek mėtų (lapelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti.
2.
Į virtuvinį kombainą suberti krekerius ir sutrinti iki smulkių gabaliukų. Suberti cukrų, druską ir išmaišyti. Supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
3.
Trupiniais tolygiai iškloti 24 cm skersmens atsegamos torto formos dugną ir dalį šonų, paspausti. Dėti į šaldytuvą sustingti.
4.
Kremui dideliame dubenyje elektriniu plakikliu išplakti maskarponės sūrį. Plakti 1 minutę dideliu greičiu. Geriausia, kad sūris būtu kambario temperatūros - geriau išsiplaks. Suberti rudąjį cukrų ir plakti dar 30 sekundžių. Sudėti medų ir gerai išmaišyti.
5.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę. Gerai, bet atsargiai, kad nesukristų, išmaišyti.
6.
Šią masę sudėti ant sustingusio pagrindo ir išlyginti viršų. Dėti į šaldytuvą 1-2 val.
7.
Papuošti uogomis, mėtų lapeliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jurga
2019-07-30 22:14
Kai gretinėlės daugiau nei maskarponės, visad reikia želatinos. Nebent būtų per pusę. Kambario temparatūroje po pusvalandžio neištekės? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-07-31 00:05
Kadangi šis pyragas turi "bortelį", tinka ir šiek tiek kitokia maskarponės bei grietinėlės proporcija. Nes juk ir plakta grietinėlė viena išplakta ir šaldytuve pastovėjusi neišeka (neben gali šiek tiek pavandenyti). Visgi pyrago įdaras tikrai bus minkštas, labai kremiškas. Tokio tipo pyragai skaniausi tiesiai iš šaldytuvo ištraukti. Jeigu laikysite ilgiau kambario temperatūroje (ypač vasarą esant šiltesniems orams), reikėtų įdėti truputį želatinos arba grietinėlės standiklio. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital