Nekeptas obuolių tortas su vaniliniu kremu ir karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Nekeptas obuolių tortas
Autorius apie receptą: Sausainių, keptų obuolių ir vanilinio pudingo sluoksnius klokite vienas ant kito. Galiausiai, viršų dosniai apliekite karamele. Leiskite pastovėti šaldytuve bent kelias Sausainių, keptų obuolių ir vanilinio pudingo sluoksnius klokite vienas ant kito. Galiausiai, viršų dosniai apliekite karamele. Leiskite pastovėti šaldytuve bent kelias valandas ar geriausia, per naktį. Ar galite įsivaizduoti, kokio skanumo bus tas išlauktas deserto gabalėlis ryte? Pasakiško! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
2 kilogramai obuolių
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai malto cinamono
1 šaukštas kvietinių miltų
300 gramų karamelinio padažo
Kremui:
375 mililitrai pieno
375 mililitrai grietinėlė, 36% riebumo (galima keisti pienu)
8 vienetai kiaušinių trynių (didelių)
150 gramų cukraus
60 gramų sviesto
30 gramų kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės (maltos arba vanilės ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
350 gramų sausainių (kvadratinių)
250 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo (plakimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagaminkite vanilinį pudingą. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.
2.
Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai.
3.
Tuo metu elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, cukrų, maltą vanilės ankštį (arba vanilės ekstraktą), kukurūzų krakmolą ir žiupsnį druskos.
4.
Nuolat plakdami kiaušinių plakinį, į jį lėta srovele supilkite karštą pieną.
5.
Gautą masę perpilkite atgal į puodą, grąžinkite virš vidutinio dydžio ugnies ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kremas sutirštės. Iš karto sudėkite į kremą mažais kubeliais supjaustytą sviestą. Išmaišykite, kol ištirps.
6.
Paruoštą kremą perdėkite į dubenėlį. Uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių – tai neleis kremo paviršiui sustingti, apdžiūti. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet – naudokite desertui sluoksniuoti arba, jei desertą sluoksniuosite vėliau, dėkite į šaldytuvą.
7.
Prieš sluoksniuojant desertą, grietinėlę (250 ml) išplakite iki tvirtų putų. Lengvais judesiais įmaišykite į vanilinį kremą.
8.
Iškepkite obuolius. Į didelę keptuvę ar puodą sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, suberkite cukrų ir cinamoną.
9.
Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai suminkštės. Jei jie išskirs daug sulčių, apiberkite šaukštu ar pora šaukštų miltų, išmaišykite ir dar trumpai pakaitinkite, kol sutirštės.
10.
Keptus obuolius palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
11.
Susluoksniuokite eklerų tortą. Gilaus kepimo indo (naudojau 20x30 cm) dugną išklokite kvadratiniais sausainiais.
12.
Ant sausainių tolygiai paskirstykite pusę keptų obuolių.
13.
Ant keptų obuolių paskleiskite pusę vanilinio pudingo.
14.
Išdėliokite dar vieną sausainių sluoksnį, ant jo paskleiskite likusius keptus obuolius ir likusį vanilinį pudingą.
15.
Deserto viršų apliekite karamelės padažu (galite naudoti naminį arba pirktinį).
16.
Susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kad tortas sutvirtėtų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital