Nekeptas varškės ir uogienės pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Nekeptas varškės ir uogų tortas
Autorius apie receptą: Greitas ir labai skanus pyragas, kuriam pakanka vos kelių ingredientų, o uogienę galite rinktis ir kitokią savo mėgstamą. Beje, jeigu želatiną naudosite ne tirpią, o paprastą, Greitas ir labai skanus pyragas, kuriam pakanka vos kelių ingredientų, o uogienę galite rinktis ir kitokią savo mėgstamą. Beje, jeigu želatiną naudosite ne tirpią, o paprastą, jos imkite 40 g ir prieš tai išbrinkinkite su 200 ml vandens ir ištirpinkite virš garų. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
80 gramų sviesto
Viršui:
1 kilogramas kreminės varškės
200 gramų mėlynių uogienės
2 pakeliai želatinos (daudojau Dr.Oetker tirpią)
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladinius sausainius sutrupinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Šia mase iškloti apvalios formos dugną (naudojau 28 skersmens apvalią formą) ir spaudžiant šaukštu arba pirštais suformuoti pagrindą. Padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
2.
2 pakelius tirpios želatinos išmaišyti su 200 ml karšto vandens (taip kaip nurodytą ant pakuotės). Kol želatina vėsta, išmaišyti varškę su mėlynių uogiene ir sutarkuota citrinos žievele (tarkuokite tik geltoną žievelės dalį, nes balta dalis karti). Cukraus papildomai nedėjau, nes uogienė saldi. Jeigu trūksta saldumo, galite įdėti šiek tiek cukraus.
3.
Kai želatina atvės, ją supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti. Kremą supilti ant sausainių pagrindo.
4.
Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms, jog sustingtų. Sustingusi papuošti savo nuožiūra ir skanauti!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2019-06-13 18:55
Ar galima plakti mikseriu? ATSAKYTI
Diana
2019-06-14 11:27
Tikrai galima! Bus dar greičiau, želatina įsimaišys tolygiau ir kremui plakimas mikseriu suteiks netgi purumo papildomo (nes pateks daugiau oro). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital