Autorius apie receptą:
Padariau greitą ir labai skanų meduolių tortą su braškėmis. Tortuką dariau iš vakaro, o šiandien visus vaišinu šio gardaus tortuko gabalėliu. Tortui gaminti naudojau 24
Padariau greitą ir labai skanų meduolių tortą su braškėmis. Tortuką dariau iš vakaro, o šiandien visus vaišinu šio gardaus tortuko gabalėliu. Tortui gaminti naudojau 24 centimetrų skersmens formą.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų
meduolių
400 gramų
grietinės
8 šaukštai
vandens
(želatinai brinkinti)
1.5 šaukšto
želatinos
pagal poreikį
uogų
(naudojau braškes)
pagal skonį
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilti vėsiu vandeniu ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų. Tada pakaitinti, kad granulės ištirptų ir palikti, kad atvėstų. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir įmaišyti atvėsintą želatiną.
2.
Meduolius sutrupinti. Braškes supjaustyti mažais gabalėliais ir įmaišyti į grietinės masę.
3.
Tortinės formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir suberti meduolų trupinių. Ant viršaus sudėti grietinės ir braškių kremą, tada vėl dėti meduolius, vėl kremą ir šiek tiek viršų apibarstyti trupiniais.
4.
Puošti pagal savo fantaziją, paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausia - nakčiai.