Nekeptas maskarponės tortas su mėlynėmis

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nekeptas maskarponės tortas su mėlynėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus, spalvingas ir visai nesudėtingai paruošiamas tortas, kuriam net nereikia kaisti orkaitės! Pagrindui ypač tinka šokoladiniai sausainiai, bet tiks ir klasikiniai. Gaivus, spalvingas ir visai nesudėtingai paruošiamas tortas, kuriam net nereikia kaisti orkaitės! Pagrindui ypač tinka šokoladiniai sausainiai, bet tiks ir klasikiniai. Irena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų šokoladinių sausainių (Selga tipo)
80 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų mėlynių
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų varškės (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
4 šaukštai vandens
3 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
1 šaukštas želatinos (su kaupeliu)
Viršui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus pudros
Papuošimui:
2 saujos uogų (naudojau avietes, mėlynes, serbentus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošti formą - 24 cm formos nusegamais kraštais dugną iškloti kepimo popieriumi.
2.
Sausainius virtuviniu kombainu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių. Jei kombaino neturite, sausainius galite sudėti į tvirtą maišelį, užrišti ir pasmulkinti kočėlu. Susmulkintus sausainius suberti į dubenį.
3.
Ištirtirpinti sviestą. Supilti į sausainius ir greitai išmaišyti. Masę sudėti į formą, tolygiai paskirstyti dugne, paspaudžiant šaukštu suformuoti lygų pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės: didesniame puode užvirinti truputį vandens, ant jo statyti indą su želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Neužvirinti! Palikti atvėsti apie 15 minučių.
5.
Varškę su cukrumi ir mėlynėmis sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių. Po truputį, plona srovele, toliau trinant, supilti atvėsusią želatiną. Šią masę per kelis kartus įmaišyti į maskarponę, gerai išmaišant po kiekvieno įdėjimo.
6.
Atskirai iki standumo išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į maskarponės ir varškės masę. Visą kremą paskirstyti ant sausainių pagrindo. Dėti į šaldytuvą 3 - 4 valandoms (arba nakčiai) sustingti.
7.
Viršui iki standumo išplakti grietinėlę su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Paskirstyti ant apstingusio torto. Palikti dar bent valandėlei šaldytuve.
8.
Uogas nuplauti ir kruopčiai nusausinti. Jomis tortą puošti tiek prieš pat patiekiant (lengvai įspaudžiant į grietinėlės kremą, kad geriau laikytųsi).
AUTORIUS: Irena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital