Nekeptas kruasanų tortas su karamele, jogurtu ir uogomis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas kruasanų tortas su karamele, jogurtu ir uogomis
Autorius apie receptą: Išmėginau ir – valio – labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti. Išmėginau ir – valio – labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
180 gramų sausainių (1 pakelio)
2 sluoksnis:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
4 vienetai sviestinių raguolių (mažų)
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
80 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
0.5 vieneto citrinų (sulčių ir žievelės, pagal skonį)
12 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
300 gramų aviečių
Papuošimui:
100 gramų maskarponės sūrio
100 gramų balto šokolado
1 saujelė aviečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainiais išklokite torto formos pagrindą. Jei reikia, sausainius palaužykite, kad atitiktų formą.
2.
Kruasanus įpjaukite perpus, suspauskite, kad suplonėtų, o tada į kruasanų vidų prikimškite karamelės.
3.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
4.
Kremui grietinėlę, jogurtą, cukrų, vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir sultis išplakite elektriniu plakikliu iki standumo. Atvėsusią želatiną, maišydami, maža srovele supilkite į kremą, nuolat maišant.
5.
Ant sausainių krėskite maždaug pusę kremo, išlyginkite paviršių, sudėkite pusę įdarui skirtų aviečių. Dėkite kruasanus. Užtepkite šiek tiek kremo, apibarstykite likusiomis įdarui skirtomis avietėmis, tepkite likusį kremą, išlyginkite paviršių.
6.
Formą apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą sustingti bent porai valandų.
7.
Kai sustings tortas, išimkite iš formos.
8.
Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir atvėsusį sumaišykite su maskarponės sūriu. Aptepkite tortą, papuoškite avietėmis.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital