Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Autorius apie receptą: Kreminis, gaivus ir labai skanus pyragas. Puikiai subalansuotas vasariškiems orams. Recepto idėja iš tinklaraščio My Evil Twin's Kitchen. Kreminis, gaivus ir labai skanus pyragas. Puikiai subalansuotas vasariškiems orams. Recepto idėja iš tinklaraščio My Evil Twin's Kitchen. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų avižinių sausainių
70 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų kreminio sūrio
150 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai žaliųjų citrinų (sulčių, apytikriai)
2 šaukšteliai želatinos
2 šaukšteliai žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)
Glajui:
100 gramų balto šokolado
40 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti 15 min. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
2.
Pagrindui sausainius sumalti iki trupinių (jeigu sausainiams trūksta saldumo, galima įberti 1-2 v.š. rudojo cukraus), įberti druskos, dėti 1 šaukštelį tarkuotos žaliosios citrinos žievelės, supilti tirpintą sviestą. Gerai išmaišyti.
3.
Sausainių masę dėti į atsegamą torto formą (16-18 cm skersmens) ir gerai suspausti, padarant 1 - 1,5 cm aukščio kraštelius. Dėti į šaldytuvą.
4.
Sūrio kremui 100 ml grietinėlės išplakti iki standumo. Atidėti į šalį.
5.
Kreminį sūrį ir kondensuotą pieną gerai išplakti elektriniu plakikliu. Dėti 2 šaukštelius tarkuotos žaliosios citrinos žievelės, supilti 2-3 žaliųjų citrinų sultis. Gerai išmaišyti. Patarčiau nepilti viso kondensuoto pieno ir visų sulčių iš karto, o maišant, paragauti ir nuspręsti, ar norisi daugiau kurio nors produkto. Plakant, plona srovele, supilti atvėsintą želatiną. Mentele atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę.
6.
Kremą supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių, kepimo formą keletą kartų lengvai stuktelėti į stalą, kad kremas lygiau pasiskirstytų. Dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
7.
Glajui baltąjį šokoladą susmulkinti, supilti 40 ml grietinėlės ir kaitinti, kol šokoladas ir grietinėlė susimaišys (kaitinau mikrobangų krosnelėje: 30 s. aukštoje temperatūroje, maždaug tiek pat palikau pastovėti nejudinamą, tuomet gerai išmaišiau. Jeigu šokoladas dar neišsilydęs, pakartoti procesą dar 15-20 s.).
8.
Glajų tolygiai paskirstyti ant pyrago. Palikti šaldytuve kelioms valandoms. Puošti pagal poreikį. Valgyti šaltą!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital