Nekeptas kokosinis jogurto tortas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas kokosinis jogurto tortas su uogomis
Nekeptas kokosinis jogurto tortas su uogomis
Nekeptas kokosinis jogurto tortas su uogomis
Nekeptas kokosinis jogurto tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Tortas pavyksta gaivus, švelnus ir minkštutis. Šiam tortui dar naudojau šaldytas uogas, nes dar turėjau jų šaldymo kameroje. Naudojau 18 - 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto Tortas pavyksta gaivus, švelnus ir minkštutis. Šiam tortui dar naudojau šaldytas uogas, nes dar turėjau jų šaldymo kameroje. Naudojau 18 - 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų riešutų sviesto
70 gramų kokosų miltų
40 gramų agavos sirupo
Kremui:
400 gramų šaldytų uogų (mėlynių, vyšnių, braškių ar kitų)
250 gramų graikiško jogurto
250 gramų kokosų kremo (24 % riebumo)
160 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
100 gramų cukranendrių cukraus
100 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui į dubenį suberti kokosų miltus, dėti riešutų sviestą ir pilti agavų sirupą. Viską išmaišyti.
2.
Į atsegamos torto formos (naudojau 18 - 20 cm skersmens)apačią įkloti kepimo popierių, sudėti paruoštą masę ir gerai prispausti šaukštu arba delnais prie dugno. Tuomet dėti į šaldytuvą.
3.
Kremo sluoksniui į dubenėlį suberti želatiną, pilti šaltą vandenį ir palikti 20 minučių iki kol išbrinks. Tuomet garų vonelėje pašildyti išbrinkusią želatiną, kol ištirps, taps skysta ir bus vientisos masės. Tuomet atvėsinti.
4.
Į nedidelį puodą suberti šaldytas uogas ir nuolat maišant kaitinti iki kol užvirs ir suminkštės uogos. Dar karštas uogas pertrinti per sietelį. Tokiu būdų turėtų būti apie 250 mililitrų sulčių. Į jas suberti cukrų, išmaišyti ir atvėsinti.
5.
Į dubenį įpilti šaltą grietinėlę ir išplakti iki beveik standžios masės ir atidėti į šalį.
6.
Į kitą dubenį sudėti jogurtą, kokosų kremą, vanilę, citrinos sultis ir šiek tiek paplakti elektriniu plaktuvu iki kol ingredientai susijungs. Tuomet supilti atvėsusias uogų sultis ir viską gerai išplakti. Nuolat plakant plona srovele supilti ištirpintą ir atvėsusią želatiną.
7.
Į dubenį su gauta mase per kelis kartus sudėti išplaktą grietinėlę, kiekvieną kartą lengvai ir švelniai permaišant. Masė turi būti skystoka.
8.
Ant sutvirtėjusio torto pagrindo supilti paruoštą masę ir statyti tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 6 valandoms, o geriausiai per naktį. Patiekiant galima papuošti uogomis, mėtų lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital