Nekeptas kefyro tortas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas kefyro tortas su braškėmis
Nekeptas kefyro tortas su braškėmis
Nekeptas kefyro tortas su braškėmis
Nekeptas kefyro tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Tortuko receptas - viskas paprasta, nieko kepti nereikia. Tik jei nemėgstate brandinto sūrio, keiskite maskarponės ar filadelfijos sūriu arba pertrinta varške. Naudojau 18 cm Tortuko receptas - viskas paprasta, nieko kepti nereikia. Tik jei nemėgstate brandinto sūrio, keiskite maskarponės ar filadelfijos sūriu arba pertrinta varške. Naudojau 18 cm skersmens formą. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų sausainių
150 gramų saldainių (šokoladinių, naudojau Laimos, tinka ir kiti)
Kremui:
300 gramų braškių
300 gramų kefyro
200 gramų grietinėlės
100 gramų kietojo sūrio (Džiugo arba kitokio)
70 gramų agavos sirupo (arba 100 g cukraus)
70 gramų vandens (želatinai brinkinti)
10 gramų želatinos (arba tiek, kiek ant pakuotės rašoma, jog reikia litrui skysčio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Saldainius išlupti iš popieriukų ir sudėti į puodą. Ištirpinti.
2.
Sausainius smulkiai sutrupinti (aš sudedu į maišelį ir kočėlu sutrinu) ir suberti į puodą su ištirpintais saldainiais. Gerai išmaišyti.
3.
Torto formą padengti kepimo popieriumi, šonus su acetato juosta arba taip pat su kepimo popieriumi. Paruoštą sausainių masę sudėti į tortinę, suformuoti pagrindą, padengti ir kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir palikti bent pusvalandžiui, kad sustingtų.
4.
Į dubenėlį berti želatiną, pilti vandenį ir palikti brinkti apie 10 minučių.
5.
Į puodą sudėti sūrį, supilti kefyrą ir kaitinti ant nedidelės kaitros iki kol sūris beveik ištirps. Tuomet supilti agavų sirupą ir sumaišyti elektriniu maišytuvu. Palikti masę atvėsti iki kambario temperatūros.
6.
Želatiną ištirpinti vandens garų vonelėje, supilti į sūrio - kefyro masę ir išmaišyti.
7.
Braškes susmulkinti ir suberti į sūrio - kefyro masę.
8.
Į dubenėlį pilti grietinėlę ir išplakti iki lengvų putų, ją įmaišyti į sūrio - kefyro masę.
9.
Paruoštą masę užpilti ant paruošto torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.
10.
Puošti galima su mėgstamomis uogomis ir želatina, o aš pasirinkau puošti su želatinos ir citrinų sulčių mišiniu, sumaišius su apelsinų skonio burbuliukais (žr. patarimus).
Patarimai:
Džiugo sūrį galima keisti maskarponės arba filadelfijos sūriu ar tiesiog pertrinta varške.
Naudota 18 cm skersmens forma.
Viršaus papuošimui: į dubenį reikėtų supilti citrinos sultis (apie 100 ml), suberti želatiną (1 šaukštelį), išbrinkinti ir tuomet ištirpinti garų vonelėje, atvėsinti ir atsagriai sumaišyti su burbuliukais. Užpilti ant paruošto sustingusio kremo ir dėti į šaldytuvą dar sutvirtėti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2021-06-24 18:35
Sveiki, ka reiškia atsagriai sumaišyti su burbuliukais. ? ATSAKYTI
Inga
2021-06-25 09:16
Torto viršui čia. Galima puošti su uogomis arba naudoti specialius vaisių skonio burbuliukus, kuriuos galima nusipirkti specializuotose parduotuvėse :) Tai juos ir sumaišyti su želatina. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital