Nekeptas kavos skonio varškės tortas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas kavos skonio varškės tortas
Autorius apie receptą: Greitai pagaminamas, puikus varškės tortas. Gaivus ir skanus. Greitai pagaminamas, puikus varškės tortas. Gaivus ir skanus. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
80 mililitrų kavos (paruoštos, nukoštos, atvėsintos)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
40 gramų želatinos (naudojau tirpius karštame vandenyje Dr. Oetker)
pagal skonį vanilės esencijos
Pagrindui:
170 gramų sausainių (naudojau Oreo, tinka ir kitokie)
60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius virtuviniu kombainu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos trupinių. Arba sudėti į storesnį, sandariai užsegamą maišelį ir sutrupinti kočėlu.
2.
Sviestą ištirpinti, supilti į sausainius ir greitai išmaišyti (sviestas greitai susigeria į sausainius). Šią masę paskleisti formos, nusegamais kraštais, išklotos kepimo popieriumi, dugne. Formuoti paspaudžiant šaukštu ar pirštais, kol sluoksnis bus tolygus. Naudojau 20 cm skersmens formą, tiktų iki 25 cm skersmens, tik tortas bus plonesnis.
3.
Želatiną užpilti 150 ml karšto (ne verdančio!) vandens ir išmaišyti, kol ištirps. Palikti atvėsti. Jei naudosite paprastą želatiną, tuomet užpilti 150 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje: didesniame puode užvirti vandens, į jį statyti indą su želatina taip, kad verdantis vanduo neliestų želatinos indo dugno. Kaitinti, maišant, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirinti! Palikti pravėsti kambario temperatūroje.
4.
Varškę išmaišyti su cukrumi, atvėsinta kava, pagardinti vanilės ekstraktu.
5.
Atskirai išplakti grietinėlę iki stantumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masė. Atsargiai maišant, plona srovele supilti atvėsusią tirpintą želatiną.
6.
Varškės masė dėti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių.
7.
Bent 3 - 4 valandas palaikyti šaldytuve, kol susitings, o geriau - pernakt.
Patarimai:
Papuošiau kakavos milteliais, kavos pupelėmis ir šokoladiniais dražė saldainiais.
Kreminę varškę galite pasigaminti ir patys iš paprastos varškės. Receptą rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Bandytoja
2020-04-10 12:18
O tinka president varske? ATSAKYTI
Asta
2020-04-10 18:33
Tikrai taip, su president daznai gaminu tortus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital