Nekeptas karamelinis tortas su bananais "Banoffee"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Nekeptas bananų tortas sBanoffee
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas bananų tortas sBanoffee
Nekeptas bananų tortas sBanoffee
Autorius apie receptą: Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. Tortą susluoksniuosite per pusvalandį ir jis puikus tuo, kad Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. Tortą susluoksniuosite per pusvalandį ir jis puikus tuo, kad nebūtina laukti, kol kažkas sustings - galima iškart tiekti ragautojams. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
85 gramai sviesto
Viršui:
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
330 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 vienetai bananų
1.5 šaukšto citrinų sulčių
30 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis tirpios kavos (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis želatinos (apie 3-4 g, galima nedėti, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną, jei naudojate, brinkinkite taip - į mažą indelį įpilkite 2 v.š. šalto vandens ir želatiną užbarstykite ant jo viršaus. Palikite išbrinkti 10-20 min.
2.
Sausainius susmulkinkite elektriniu trintuvu iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
3.
Kepimo formos (naudojau 21 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite sausainių masę ir spausdami rankomis suformuokite pyrago pagrindą bei daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles.
4.
Padėkite pagrindą į šaldytuvą 10-15 minučių, kad sutvirtėtų (galima pagrindą pasiruošti ir iš vakaro).
5.
Karamelizuotą kondensuotą pieną išsukite šaukštu, jog būtų lengviau tepamas.
6.
Bananus supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais ir apšlakstykite puse šaukšto citrinos sulčių.
7.
Ant pyrago pagrindo dėkite vieną sluoksnį bananų, juos aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
8.
Želatiną ištirpinkite virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje. Palikite truputį atvėsti (kad liktų vos šilta, bet nebūtų karšta).
9.
Į šaltą grietinėlę sudėkite tirpią kavą ir likusį šaukštą citrinos sulčių. Paplakite iki truputį suputos. Toliau plakdami plona srovele supilkite ištirpintą želatiną, pamažu sudėkite cukrų, vanilinį cukrų. Išplakite iki grietinėlė ims laikyti formą.
10.
Plaktą grietinėlę paskleiskite ant torto viršaus. Tiekite arba iškart, arba dėkite į šaldytuvą, bet jame laikykite ne ilgiau valandos (jei nenaudojote želatinos) arba ne ilgiau paros (jei naudojote želatiną).
Patarimai:
Torto laikymas. Tradiciškai Banoffee kremas yra tik plakta grietinėlė, tad jei gaminsite be želatinos, ši tortą surinkite likus ne daugiau valandai prieš tiekiant (pagrindą galima pasiruošti iš vakaro). Jei želatiną naudojate, torto nelaikykite paruošo ilgiau kaip paros, nes bananai stovėdami tamsuoja.
Kremas. Jei norite šiek tiek tvirtesnio, skalsesnio kremo, trečdalį grietinėlės pakeiskite maskarponės sūriu. Tada darykite taip - pirmiausia maskarponę paplakite su cukrumi, vanile bei tirpia kava iki taps vientisa, o tada toliau plakdami per kelis kartus supilkite grietinėlę (prieš tai ją sumaišykite su tirpinta želatina, jei želatiną naudosite). Plakite iki kremas ims laikyti formą.
Bananai. Jeigu Banoffee tortą tieksite ne iškart, bananus būtinai rinkitės be taškelių ir dėmelių, t.y. kad būtų jau geltoni, bet tvirti ir gražūs, nepernokę. Labai prinokę bananai tamsuoja daug greičiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Ula
2020-12-27 22:58
Man labai patiko ir visai seimai, tiesa Rududu dejau trecdaliu maziau, o i plakama grietinele cukraus tik sauksta ATSAKYTI
Ana
2020-12-27 16:19
O jei vietoj grietinėlės naudoti grietinę? Gal nebūtų taip baisiai saldu. ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-27 22:48
Na kad baisiai saldu aš nepasakyčiau :) Saldu - taip, bet tradicinis Banoffee saldus ir yra, toks jau skanėsto tipas :) Jei norisi ne taip saldžiai, galite naudoti mažiau bananų (pjaustyti juos šiek tiek ploniau) ir/ar mažiau karamelizuoto kondensuoto pieno.

Grietinė vietoje grietinėlės nelabai tinka, nes ji standžiai neišsiplaks. Galima nebent pusė grietinėlės kiekio keisti riebia greitine ir į kremą dėti 4-5 g želatinos (išbrinkintos su 20 ml šalto vandens ir ištirpintos). ATSAKYTI
Nemira
2020-12-26 18:15
Labai saldu, man kiek per daug saldu. ATSAKYTI
Marija
2020-12-22 19:57
Ziauriai skanus gavosi ir labai greitai padaryti, daugiau tokiu receptu ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-23 21:26
Karamelizuota sutirstinta piena tikriausiai reik sildyti pries tepant? ATSAKYTI
Marija
2020-12-24 02:45
Aš nešildžiau, o tik perdėjau į dubenėlį ir gerai išsukau šaukštu, kad suminkštėtų ir būtų vientisesnis (lengviau išsimaišys, jei bus kambario temperatūros, o ne iš šaldytuvo). ATSAKYTI
Evelina
2020-12-22 14:08
Kokia tobulybe!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital