Nekeptas karamelinis sūrio tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Nekeptas karamelinis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Paprastas, nesudėtingai pagaminamas tortukas. Uogos ir želė tortui suteiks gaivumo. Uogas galite dėti ir kitas - pagal skonį. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto Paprastas, nesudėtingai pagaminamas tortukas. Uogos ir želė tortui suteiks gaivumo. Uogas galite dėti ir kitas - pagal skonį. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
180 gramų sausainių (naudojau "Selga")
80 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia light")
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
40 mililitrų vandens (karšto)
10 gramų želatinos
Viršui:
250 gramų vandens (karšto)
77 gramai želės (naudojau skaidrią)
pagal skonį uogų (raudonųjų, juodųjų serbentų, vyšnių, trešnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir susmulkinkite iki trupinių.
2.
Į dubenėlį dėkite sviestą ir išlydykite, supilkite į trupinius ir išmaišykite.
3.
Torto formos su nusegamais kraštais dugną išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite trupinius ir prispauskite prie dugno.
4.
Kremo sluoksniui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
5.
Kreminį sūrį išplakite su karamelizuotu kondensuotu pienu iki vientisos konsistencijos. Toliau plakdami plona srovele supilkite atvėsusią želatiną.
6.
Grietinėlę išplakite iki standumo, sudėkite į dubenį su sūrio mase ir atsargiai išmaišykite.
7.
Kremą supilkite ant sausainių pagrindo ir susmaigstykite uogas (kuo jų daugiau tuo skaniau). Tortą dėkite į šaldytuvą, kad kremo masė apstingtų.
8.
Viršui į dubenį suberkite želė, užpilkite vandens. Jo reikia mažiau, kad želė būtų tvirtesnė. Palikite atvėsti.
9.
Kai želė pravės užpilkite ant uogų.
10.
Statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.
Patarimai:
Naudota 18 cm skersmens atsegamais kraštais torto forma.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital