Nekeptas jogurto tortas su vaisiais ir uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Nekeptas jogurtinis tortas
Nekeptas jogurtinis tortas
Nekeptas jogurtinis tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
360 gramų sausainių (pvz. "Selgos", 2 pakelių)
180 gramų sviesto (tirpinto)
Viršui:
900 mililitrų jogurto, braškinio (1 pakuotės)
10 vienetų abrikosų
1 sauja besėklių vynuogių (naudojau žalias)
1 sauja trešnių (arba vyšnių ar kitų uogų)
60 mililitrų vandens (želatinai, šalto)
30 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuskabiau trešnių kotelius. Trešnes ir abrikosus perpjoviau pusiau ir išėmiau kauliukus.
2.
Pagrindui sutrupinau sausainius ir sumaišiau su tirpintu sviestu. Sausainių mase išklojau formos dugną (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) ir tvirtai suspaudžiau.
3.
Ant jo išdėliojau abrikosų puseles ir trumpam dėjau į šaldytuvą.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Atvėsusią želatiną, maišydami, maža srovele supilame į jogurtą, gerai išmaišome. Įmaišome vynuoges ir trešnes.
6.
Viską supyliau ant sausainių ir abrikosų sluoksnio.
7.
Palikau pilnai sustingti šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vida
2020-03-30 17:44
Geras receptas lengvas ir skanus. Dar aš pakeičiau obuolių it bananu. Liks ATSAKYTI
Dalia
2019-07-22 22:04
O mums patiko - paprastas, gaivus. Neįmantrus, bet mano šeima skaniai suvalgė. Tiesa, aš pagrindą dariau trečdaliu plonesnį, o viršui dėjau truputį mažiau jogurto (700g) ir įmaišiau 200g standžiai išplaktos grietinėlės - suteikė kremui purumo. Uogų dėjau iš akies, šiek tiek daugiau negu recepte, man atrodo. Aišku, kiek žmonių tiek ir skonių, svarbu pabandyti ir atrasti sau patinkantį. ATSAKYTI
Aušra
2019-07-22 20:56
Receptas neišbaigtas. Gavosi atskirų ingridientų kratinys neturintis nieko bendra su tortu. Nerekomenduoju net bandyti šio recepto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital