Nekeptas jogurtinis desertas pyragas „Vėžliukas“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas jogurtinis desertas pyragas „Vėžliukas“
Nekeptas jogurtinis desertas pyragas „Vėžliukas“
Nekeptas jogurtinis desertas pyragas „Vėžliukas“
Nekeptas jogurtinis desertas pyragas „Vėžliukas“
Autorius apie receptą: Lygiai prieš metus, taip visai netikėtai, tačiau lauktai ir ilgai svajotai atsirado mano 3 – čiasis vaikas, tai kulinarinis puslapis „Kviečiu į virtuvę“. Ne veltui ant Lygiai prieš metus, taip visai netikėtai, tačiau lauktai ir ilgai svajotai atsirado mano 3 – čiasis vaikas, tai kulinarinis puslapis „Kviečiu į virtuvę“. Ne veltui ant puslapio sienos tądien parašiau „Jeigu Jūs galite apie tai svajoti, Jūs galite tai ir padaryti“. Šis pats posakis, yra dabar ir tinklalapyje. Ir tikriausiai lydės mane visada... Nes taip, aš tą galiu. Aš gaminu, fotografuoju, rašau. Ir patikėkite, atrodo net nepajaučiau, o ėmė ir atėjo gimtadienis.... Praėjo visi metai. Kokie jie buvo? Sakyčiau stulbinančiai geri. Nes susiradau žmonių ratą, kurie skaito, kurie gamina, kurie komentuoja, kurie dalinasi ir kuriems patinka puslapis. Keli portalai dalinasi mano receptais. Platus bičiulių ratas, kurie pasidalina savo produkcija. Su savo patiekalais esu laimėjusi penkis konkursus.
Aš švyčiu, aš laiminga, aš atsipalaiduoju, kai gaminu, kai rašau, o labiausiai, kai stebiu Jūsų šūsnius „like“ ir skaitau Jūsų komentarus ir pagyrimus. Tada suprantu, kad einu, nors ir palengva, bet teisinga linkme ir užtikrintai. Aš tikiu savimi ir tikiu tuo, ką darau. Ačiū Jums visiems kartu ir kiekvienam atskirai už kiekvieną prisijungimą prie Kviečiu į virtuvę, už „like“ paspaudimą ar komentarą. Ačiū, kad esate kartu su manimi. Tik Jūsų dėka aš einu į priekį. O dabar apie gimtadienio desertą. Man jis labai gražus iš savęs, jo puošti net visiškai nereikia. Tikras „Vėžliukas“. Užtruksite, kol paruošite apie 20 min, + laikas, kol desertas sustings.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
800 mililitrų jogurto (naudojau braškių skonio)
300 gramų vyniotinio (naudojau Kuršėnų)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
77 gramai braškių želė (+400 ml vandens)
40 gramų želatinos (+100 ml vandens)
1 šlakelis citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 šlakelis aliejaus (formai aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želė užpilti 400 ml karšto vandens, maišyti kol ištirps, supilti į formą, atvėsinti ir palikti sustingti. Kai visiškai sustings, supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Indą, kuriame gaminsime, dugną ir šonus patepame aliejumi.
3.
Vyniotinį supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti į formos dugną ir ant sienų, vieną šalią kitos.
4.
Želatiną užpilti 100 ml šalto vandens ir palikti 10 - 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje: didesniame inde užvirinti vandenį, ant jo statyti mažesnį indą su išbrinkusia želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti ir maišyti, kol želatina ištirps (želatinos neužvirinti!). Palikti atvėsti.
5.
Į jogurtą berti cukrų. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į jogurto masę. Sudėti želė gabaliukus, įtarkuoti citrinos žievelę (geltoną dalį), įspausti sulčių. Atsargiai, plona srovėle, maišant, supilti atvėsintą želatiną.
6.
Jogurto masę atsargiai supilti į indą, išklotą vyniotinio riekelėmis. Palikti stingti šaldytuve pernakt.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital