Nekeptas grietininis tortas "Evelina"

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Nekeptas grietininis tortas "Evelina"
Autorius apie receptą: Torto idėja priklauso dainininkei Evelinai Sašenko, ji gamino su avižiniais sausainiais ir trešnėmis, aš pakeičiau dalį produktų ir gavosi labai skanus tortas. Manau, kad Torto idėja priklauso dainininkei Evelinai Sašenko, ji gamino su avižiniais sausainiais ir trešnėmis, aš pakeičiau dalį produktų ir gavosi labai skanus tortas. Manau, kad uogas galima naudoti pagal sezoną ir savo skonį, o žėlė pasirinkti pagal naudojamas uogas. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
380 gramų jogurtinės grietinės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų vandens (karšto)
2 saujos vyšnių (be kauliukų)
77 gramai vyšnių želė (1 pakelio)
1 šaukštas želatinos (+25 ml vandens)
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis himalajų druskos
Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos, sumaišyti su sviestu. Torto formą su nuimamais kraštais (apie 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę, prispausti, įdėti į šaldytuvą 30 min.
2.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu. Palikti 20 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
3.
Grietinėlę išplakti su druska iki standumo. Padalinti į dvi dalis.
4.
Žele užpilti karštu vandeniu, gerai išmaišyti, kol visiškai ištirps. Palikti atvėsti.
5.
Grietinę išplakti su cukrumi, supilti vieną dalį plaktos grietinėlės, atvėsintą žele, atsargiai išmaišyti. Sudėti dalį vyšnių. Viską supilti ant sausainių. Palikti šaldytuve, kol pradės stingti.
6.
Į paliktą dalį plaktos grietinėlės, maišant, supilti ištirpintą, atvėsusią želatiną, išmaišyti. Uždėti ant vyšninio sluoksnio. Palikti šaltai kelioms valandoms, kol gerai sustings.
7.
Išėmus iš torto formos, puošti norimomis uogomis - aš puošiau raudonomis ir geltonomis avietėmis, juodaisiais serbentais, likusiomis vyšniomis, mėtų lapeliais, nasturtų žiedais.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital