Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Nekeptas desertas „Tinginių Napoleonas“ su braškėmis ir rabarbarais
Autorius apie receptą: Man labai patinka išbandyti naujus receptus. O kai pamačiau šį Tinginių Napoleoną, žinojau, kad gaminsiu Tėčio dienai. Aš ruošiau braškių ir rabarbarų džemą, bet jeigu Man labai patinka išbandyti naujus receptus. O kai pamačiau šį Tinginių Napoleoną, žinojau, kad gaminsiu Tėčio dienai. Aš ruošiau braškių ir rabarbarų džemą, bet jeigu turite namuose rūgštesnės uogienės, tokios, kaip juodųjų serbentų ar pan, galite džemo ir nevirti. Man norėjosi čia rabarbarų gaivumo. Desertas tikrai vykęs ir skanus. Skanių atradimų jūsų virtuvėse. Recepto idėja iš „Tupperware“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų sausainių (sluoksniuotos tešlos „Ausytės“)
750 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
4 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas cukraus (man norėjosi šiek tiek daugiau)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
200 gramų braškių
200 gramų rabarbarų
2 šaukštai cukraus
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvį kaičiame ant silpnos kaitros. Mušame kiaušinius, beriame cukrų, miltus, druską, vanilinį cukrų ir šluotele gražiai išplakame, kad neliktų miltų gumuliukų. Supilame pieną ir, nuolat maišant, verdame kremą, kol šis sutirštės. Nukeliame nuo kaitros ir įmaišome sviestą. Jeigu norisi, kremą galima pertrinti per sietelį, kad tikrai neliktų jokių gumuliukų. Leidžiame atvėsti.
2.
Verdame džemą. Rabarbarų kotus supjaustome gabalėliais, braškes taip pat šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į prikaistuvį, beriame cukrų ir verdame apie 10 min, kol braškės su rabarbaru suminkštės. Suberiame krakmolą. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol džemas sutirštės. Įspaudžiame citrinos sulčių. Džemą atvėsiname.
3.
Surenkame desertą. Kelis sausainius (3 – 5) susmulkiname iki trupinių.
4.
Želė žiedo formą patepame aliejumi. Pabarstome sausainių trupiniais. Tepame kremo sluoksnį, dėliojame sausainius, tepame džemu, tepame kremu, dėliojame sausainių sluoksnį, tepame, džemu, po to kremu, o ant viršaus sausainių sluoksnis.
5.
Štai ir viskas. Desertas pagamintas. Belieka jį komandiruoti į šaldytuvą mažiausiai 6 val, bet man visgi skaniausias po paros praleistos šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital