Nekeptas citrininis sūrio tortas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Nekeptas citrininis sūrio tortas
Nekeptas citrininis sūrio tortas
Nekeptas citrininis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Gaivus, lengvas ir spalvingas maskarponės sūrio tortas! Tortui malonios, lengvos rūgštelės priduoda citrinų želė. Šis tortas tikrai papuoš Jūsų Velykų vaišių stalą! Gaivus, lengvas ir spalvingas maskarponės sūrio tortas! Tortui malonios, lengvos rūgštelės priduoda citrinų želė. Šis tortas tikrai papuoš Jūsų Velykų vaišių stalą! LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių ("Selga" tipo)
80 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba liesesnės)
150 mililitrų vandens
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 pakeliai citrinų želė (naudojome "Dr. Oetker")
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome "Dr. Oetker")
3 griežinėliai citrinų (plonų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti minutėlę pravėsti.
2.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir greitai išmaišyti su tirpintu sviestu. Paspaudžiant šaukštu iškloti kepimo popieriumi išklotos formos dugną (patogiau - nusegamais kraštais, ~20 centimetrų skersmens). Padėti į šaldytuvą, kol ruošiame torto viršų, kad sutvirtėtų.
3.
0.5 pakelio želė užpilti 150 mililitrų karšto vandens, maišyti, kol ištirps. Palikti pravėsti, kol ruošiame kremą.
4.
1.5 pakelio želė užpilti grietinėle, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Pakaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant (neužvirinti!), kol granulės ištirps.
5.
Grietinėlę su maskarpone sutrinti elektriniu trintuvu. Pilti ant sausainių masės. Išlyginti paviršių.
6.
Papuošti plonais citrinos griežinėliais. Po kelis šaukštus, atsargiai užpilti pravėsusią citrininę želė.
7.
Palikti šaldytuve visiškai sustingti.
RECEPTO DRAUGAS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis