Nekeptas braškių tortas su jogurtu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas braškių tortas su jogurtu
Nekeptas braškių tortas su jogurtu
Nekeptas braškių tortas su jogurtu
Autorius apie receptą: Siūlau išbandyti labai gaivų, švelniai saldų vasarišką tortą. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. Siūlau išbandyti labai gaivų, švelniai saldų vasarišką tortą. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
165 gramai džiovintų datulių (be kauliukų)
60 gramų migdolų
3 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto)
10 gramų kakavos
Kremui:
450 gramų braškių
400 gramų graikiško jogurto
150 gramų kokosų kremo (naudojau 24% "Santa Maria")
150 mililitrų vandens
50 gramų medaus (naudojau Kitchoney medų desertą su braškėmis ir kokosu)
20 gramų želatinos (naudojau Dr. Oetker smulkiai maltą)
1/3 vieneto citrinų
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
Viršui:
200 gramų braškių
20 mililitrų vandens (+ dar 2 šaukštų )
2 šaukštai medaus (naudojau Kitchoney medų desertą su braškėmis ir kokosu)
5 gramai želatinos (naudojau Dr. Oetker smulkiai maltą)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui džiovintas datules dėkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. pastovėti. Po to vandenį nupilkite.
2.
Į dubenį sudėkite migdolus ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Atidėkite.
3.
Į dubenį sudėkite datules, įpilkite kokosų aliejaus ir susmulkinkite iki vientisos masės. Tuomet suberkite migdolus ir išmaišykite.
4.
Į formos, su atsegamais kraštais, apačią įklokite kepimo popierių, suberkite paruoštą masę, paskirstykite. Kad vėliau skysta masė neprabėgtų pro torto formą, datulių ir migdolų masę turite gerai prispausti prie formos dugno, kad neliktų tarpelių. Dėkite į šaldytuvą.
5.
Kremui į dubenį suberkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
6.
Į dubenį dėkite 250 g braškių, sutrinkite elektriniu plaktuvu. Įtarkuokite citrinos žievelę, dėkite vanilės pastos, išmaišykite ir atidėkite.
7.
Į dubenį supilkite kokosų kremą, jogurtą ir išplakite elektriniu plaktuvu.
8.
Į dubenį su ištirpinta, dar šilta želatina dėkite medų ir išmaišykite, kai visiškai atvės, želatiną su medumi supilkite į dubenį su sutrintas braškes. Po to braškių masę supilkite į dubenį su jogurto mase, ir viską gerai išplakite. Masė turi būti skysta.
9.
Likusias braškes supjaustykite, suberkite į dubenį su paruošta mase, permaišykite. Tuomet supilkite ant paruošto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą, kad sluoksnis gerai apstingtų.
10.
Į dubenį suberkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų.
11.
Į puodą suberkite braškes ir 2 šaukštus vandens. Užvirinkite ir šiek tiek pakaitinkite 1-2 min. Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu plaktuvu.
12.
Į puodą su šiltomis braškėmis sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite kol ji ištirps ir neliks želatinos grūdelių. Galiausiai įdėkite medų, išmaišykite.
13.
Paruoštą masę supilkite ant apstingusio sluoksnio ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 6 val., o geriausiai per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital