Nekepta veganiška daržovių "lazanija"

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekepta veganiška daržovių "lazanija"
Autorius apie receptą: Nors man tik 16, labai mėgstu ieškoti naujovių ir eksperimentuoti virtuvėje. Neseniai pamačiau laidą, kur buvo ragaujama "Raw Vegan Lasagne". Esu daug kartų mačiusi panašių Nors man tik 16, labai mėgstu ieškoti naujovių ir eksperimentuoti virtuvėje. Neseniai pamačiau laidą, kur buvo ragaujama "Raw Vegan Lasagne". Esu daug kartų mačiusi panašių receptų ir tai mane nelabai suintriguodavo - žalių daržovių kalnas ir tiek, tačiau, kai pamačiau ragautojų reakciją į skonį, ir pati užsimaniau išbandyti! Dėl to pabandžiau atsekti ingredientus, jų kiekius ir štai ką "sukonstravau". Esu vegetarė ir domiuosi įvairia mityba, "raw vegan" man atrodo ko ne viena iš sunkiausių ir įdomiausių. Žmonės, sekantys šį mitybos tipą, nevalgo jokių augalinės kilmės produktų IR nieko, kas yra apdorota termiškai. Ir, nors atrodo, kad belieka griaužti žalias morkas, šios mitybos sekėjai yra tikrai išradingi! Išties, nepavadinsi šio patiekalo tikra lazanija. Ko ne vienintėlis dalykas kas sieja tikrąją lazaniją ir šią, yra sluoksniavimas. Tai galima pavadinti ir įdomios formos salotomis, bet patikėkite, tai geriausios "salotos-lazanija", kurias man teko valgyti ir aš to tikrai nesitikėjau! Salotos-lazanija tikrai sočios, pilnos įvairių skonių ir tekstūrų mišinių. Net mama žiūrėjusi į šį receptą pesimistiškai, negailėjo pagyrimų. Perskaičius receptą gali pasirodyti "kosmosas" - kiek čia visko reikia, bet mes viską auginame savo darže, dėl to pirkti beveik nieko nereikėjo.. Ateityje planuoju jas gaminti kiek kitaip. Visus padažus gaminti ne atskirai, o sumesti visus ingredientus kartu ir trinti. Sluoksniavimas šiame recepte užima daugiausiai laiko, todėl cukiniją tarkuosiu ar pjaustysiu kubeliais ir beliks užpilti vieną "monstrą" padažą. P. S. Negalvojau, kad bus taip skanu, dėl to ir nuotrauka nėra labai estetiška ir išvaizdi - maniau, kad fotografuoju tik sau, tačiau skonis nenuvylė! (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas cukinijų (jaunos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pomidorų padažui:
1 vienetas pomidorų (mėsingo)
2 saujos džiovintų pomidorų (arba saulėje džiovintų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
Riešutams:
100 gramų anakardžių riešutų
0.5 vieneto citrinų (reikės sulčių)
2 šaukštai maistinių mielių
Padažui:
1 pundelis baziliko
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai maistinių mielių
1 saujelė kedro riešutų (ar kitokių mėgstamų)
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Anakardžius iš vakaro išmirkyti vandenyje - anakardžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 1-2h arba virkite 10 min vandeniui nuolat burbuliuojant.
2.
Cukinijos lakštams nuplaukite cukiniją (geriau jauną, kad sėklos būtų kiek galima mažiau išsivysčiusios) ir labai plonai supjaustykite lakštais (1-3mm). Lengviausia tai padaryti kopūstų tarka.
3.
Išdėliokite cukinijos "lakštus-makaronus" ant skardos ir visus gerai apibarstykite druska, tai padės ištraukti skystį. Pasidėkite į šalį.
4.
Anakardžių "rikotos" sluoksniui į trintuvą (maistinį kombainą) sudėkite išmirkytus anakardžius, 2 šaukštus maistinių mielių, pusės citrinos sultis, žiupsnį druskos ir gerai sutrinkite. Turi pavykti košelė.
5.
Pesto padažui į trintuvą sudėkite pundelį bazilikų, 1 česnako skiltelę, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus maistinių mielių, saujelę kedro (ar kitokių) riešutų ir gerai sutrinkite.
6.
Pomidorų padažui į trintuvą sudėkite lengvai pasmkulkintą pomidorą, 1 česnako skiltelę, suberkite džiovintus pomidorus ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite.
7.
Popieriniu rankšluosčiu nuvalykite išsiskyrusį skystį iš cukinijų.
8.
Pradėkite sluoksniuoti: ant lėkštės pasidėkite 2 (vieną šalia kito) cukinijos lakštus. Užtepkite 1/3 pomidorų padažo. Uždėkite 2 cukinijos lakštus ir užtepkite 1/2 pesto padažo. Vėl uždėkite cukinijos lakštus ir užtepkite 1/2 anakardžių rikotos. Pakartokite šį procesą dar kartą. Galiausiai uždėkite 2 cukinijos lakštus ir užpilkite likusį pomidorų padažą.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital