Naujoviškas agurkų konservavimo būdas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Naujoviškas agurkų konservavimo būdas
Autorius apie receptą: Žinote, kad mėgstu supaprastinti matavimo vienetus ir gamybą, todėl per kelerius metus ištobulinau šį receptą iki man priimtiniausio ir labiausiai taupančio laiką. Agurkų Žinote, kad mėgstu supaprastinti matavimo vienetus ir gamybą, todėl per kelerius metus ištobulinau šį receptą iki man priimtiniausio ir labiausiai taupančio laiką. Agurkų nė nesveriu, pasiruošiu tiek kiek turiu, užpilu juos giliame inde, puode ar maistiniame kibire šaltu vandeniu ir nupildama pamatuoju to vandens tūrį. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (tiek kad pripildyti stiklainius)
1 litras vandens
10 vienetų serbentų lapų
10 vienetų vyšnių lapų
1 vienetas krapų žiedynų
3 šaukštai druskos
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus pasiruošiu tiek kiek turiu, užpilu juos giliame inde, puode ar maistiniame kibire šaltu vandeniu ir nupildama pamatuoju to vandens tūrį. Ingredientuose nurodyta proporcija vienam litrui (red. pastaba). Į indą, kuriame 3 dienas vyks rūgimas, sluoksniuoju agurkus, krapus, lapus ir česnakus, supjaustytus plonais griežinėliais. Puode truputį pašildau vandenį, suberiu druską ir maišau, kol ji pilnai ištirpsta. Virti nereikia. Sūrymu užpilu agurkus, viršun dedu sriubinę lėkštę ir indą dedu į šiltą namų vietą.
2.
Po trijų dienų agurkus traukiu iš indo, perplaunu po tekančiu vandeniu ir sudedu į išplautus ir iškaitintus stiklainius. Nei lapų, nei česnako iš sūrymo naudoti nereikia, tik agurkus.
3.
Kiekvieną stiklainį sklidinai užpilu kuo šaltesniu gręžinio vandeniu ir užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais. Vandentiekio vanduo dėl chloro ir kitų priemaišų dažnai sugadina agurkus, todėl geriau naudoti pirktinį bėmbėlių vandenį.
4.
Stiklainius laikau rūsyje, valgome nuo spalio galo – lapkričio mėnesio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dale
2019-07-05 11:46
Tiesiog ne agurkai su druska, o druska su agurkais ATSAKYTI
Simona
2019-07-05 16:39
Druskos tikrai nėra per daug, sūryme agurkai būna tik tris dienas, per tiek laiko iš jo "paima" tiek druskos, kiek reikia. Vėliau dar ir perplaunami ir užpilami švariu vandeniu :) Be to, nepamirškime, kad druska atlieka išsaugojimo vaidmenį, kitaip agurkai suges. Mano manymu, sveikiau juos saugoti pasitelkiant druską, o ne actą ir cukrų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital