Natūraliai spalvingi zefyrai (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Natūraliai spalvingi zefyrai (be kiaušinių)
Natūraliai spalvingi zefyrai (be kiaušinių)
Natūraliai spalvingi zefyrai (be kiaušinių)
Autorius apie receptą: Spalvas galite išgauti naudojant natūralias sultis arba maistinius dažus. O galite ir nieko nedėti, tuomet jie pavyks baltis. Spalvas galite išgauti naudojant natūralias sultis arba maistinius dažus. O galite ir nieko nedėti, tuomet jie pavyks baltis. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų cukraus
60 mililitrų aviečių sulčių
60 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
10 gramų želatinos
1 šaukštas cukraus pudros
0.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
pagal skonį citrinų sulčių
pagal poreikį augalinio aliejaus (indui patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Indą į kurį pilsite masę (geriausiai tinka 20 x 20 cm) išklokite maistine plėvele ir ištepkite augaliniu aliejumi.
2.
Želatiną užpilkite pasirinktu apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti 10 minučių. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėti ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinti (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
3.
Į prikaistuvį arba mažą puodą suberkite cukrų, aviečių ir citrinos sultis. Užkaiskite ir, maišant, virkite, kol ištirps cukrus. Kai tik sirupas pradės burbuliuoti, iš karto nukelkite nuo ugnies.
4.
Į dubenį supilkite želatiną ir, plakant elektriniu plakikliu ant silpniausio stiprumo, plona srovele supilkite sirupą.
5.
Tuomet plakiklį nustatykite ant didžiausio stiprumo ir plakite apie 7-8 min. arba tol, kol masė pasidarys tiršta ir puri.
6.
Masę perpilkite į paruoštą indą, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
7.
Indelyje sumaišykite cukraus pudrą ir krakmolą.
8.
Per sietelį maždaug pusę šio mišinio užberkite ant medinės lentelės. Tada iš indo išverskite zefyrų masę, ant viršaus vėl užberkite likusio mišinio ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital