Napoleonas su plikytu kremu - labai nesudėtingai pagaminamas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Napoleonas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Darėme šį tortą kaip padėkos dovanėlę. Visiems labai patiko - nuo mažytės mergaitės iki močiutės. Vienu žodžiu, mūsų kukli ir saldi dovanėlė buvo įvertinta gerai. Darėme šį tortą kaip padėkos dovanėlę. Visiems labai patiko - nuo mažytės mergaitės iki močiutės. Vienu žodžiu, mūsų kukli ir saldi dovanėlė buvo įvertinta gerai. Tortui naudojau 20 centimetrų formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
320 gramų miltų
250 gramų sviesto (šalto)
70 gramų jogurto, natūralaus
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
1.5 stiklinės cukraus
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų miltų
1 saujelė riešutų (mėgstamų, skrudintų)
šiek tiek vanilės
Pertepimui:
3 šaukštai raudonųjų serbentų uogienės (arba kitos rūgštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą sukapoti su miltais, suberti druską, sudėti jogurtą, įpilti išplaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 2 valandoms.
2.
Kremui į puodą įpilti 400 mililitrų pieno, įberti pusę cukraus, vanilės ir pakaitinti iki virimo. Trynius, likusį cukrų ir miltus gerai išplakti ir plona srovele nuolat maišant supilti į karštą pieną. Ugnį sumažinti ir toliau maišant kaitinti kremą, kol jis sutrištės. Nuėmus nuo viryklės truputėlį atvėsinti, įmaišyti sviestą ir palikti kremą šaltai.
3.
Tešlą padalinti į 8 vienodas dalis, kepimo popierių pabarstyti miltais ir ant jo iškočioti plonai po vieną maždaug 21 centimetro skersmens blyną. Subadyti šakute ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 6 - 8 minutes, kol pradės lengvai ruduoti.
4.
Iš karto išėmus iš orkaitės uždėti torto dugno formą ir lakštus apipjaustyti. Likučius dar šiek tiek pakepti, kad jie būtų lanbiau paskrudę, o kai atvės, juos sutrupinti.
5.
Torto lėkštę per vidurį šiek tiek sutepti kremu, taip tortas stabiliau laikysis. Dėti lakštą, ant jo užtepti kremą, pabarstyti skrudintais riešutais. Ir taip sutepti visus sluoksniuos, šiek tiek kremo pasilikti aptepti šonams. Per vidurį vieną sluoksnį pertepti serbentų uogiene.
6.
Torto šonus ir viršų aptepti kremu, apibarstyti trupiniais ir palikti tortą šaldytuve nakčiai. Puošti pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital