Napoleonas su labai skaniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Napoleonas su kondensuoto pieno kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 mililitrų pieno
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių trynių
6 šaukšteliai cukraus pudros
4 šaukšteliai krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą sviestą įtarkuoti į miltus ir pamaišyti, sudėti grietinę, druską, kiaušinius ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 8 dalis, jas suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti 2 valandas šaldytuve.
2.
Iš tešlos gabalėlių iškočioti plonus lakštus ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje (neilgai, tik kol lengvai paruduos).
3.
Kremui kiaušinių trynius išsukti su krakmolu, kad neliktų gumuliukų. Įpilti šiek tiek pieno ir gerai išsukti, vėliau supilti likusį pieną ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol gausis tiršta masė. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti kambario temperatūroje.
4.
Kondensuoto pieno skardinę virti karštam vandenyje 1 valandą, kad sutirštėtų. Kai išvirs, atvėsinti kambario temperatūroje. Į kondensuotą pieną sudėti cukraus pudrą ir išplakti. Į atvėsusį plikytą kremą sudėti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti, po truputį sudėti plaktą grietinėlę ir viską dar kartą permaišyti.
5.
Torto lakštus pertepti kremu ir palikt per naktį įsigerti. Viršų taip pat aptepti kremu ir puošti pagal savo fantaziją,
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2017-07-10 02:23
Nors napoleonas ir netikras, bet tikrai labai skanus ATSAKYTI
Algaudas
2017-07-26 10:28
Na, cia ne visai tikras napoleonas, nes tesla turi buti kapota ir tikras kremas paruosrmas kitaip ATSAKYTI
Vilija
2017-07-26 12:43
Sviesto sutarkavimas tešlai duoda gana panašų efektą kaip kapojimas, tik kad greičiau pagaminti :) Gal truputį galutinio kepinio tekstūra skirsis, bet labai minimaliai, o kremas tai čia ir autorė rašė, jog kitoks, bet labai skanus, pabosta juk vis ta pati klasika kartais :) Aš šį tortą jau pasižymėjau ir kepsiu savaitgalį, labai įdomus ir toks greitesnis atrodantis receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital