Naminis vynas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Naminis vynas
Autorius apie receptą: Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų ar vaisių sultimis. Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų ar vaisių sultimis. MamosReceptai.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras vynuogių sulčių (šviežiai spaustos)
50 gramų cukraus
1 saujelė razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išspauskite vynuoges ir perkoškite.
2.
Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį.
3.
Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai.
4.
Laikykite sultis tamsioje, 17 - 24 laipsnių patalpoje 8 - 10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja.
5.
Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2 - 3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10 - 13 laipsnių temperatūroje.
6.
Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Eugenijus
2023-01-09 23:21
Norėtau pamėginti pasigaminti skanaus,saldaus vyno prie vakarienės. ATSAKYTI
Kostano
2020-10-12 20:30
Pradžiai: Vynas niekada nedaromas iš sulčių. Vaisiai ar uogos turi būti su minkštimu ir žieve. Tik be šakelių. O obuoliai-be sėklų. Iš sulčių gaunamas tik labai prastos kokybės vynas. Be to, naudojantis šiuo receptu, niekas jokio vyno nepagamins. Nebent laimingo atsitiktinumo dėka. Čia ne receptas, o kažkokia marmalynė, anarchija tikra. Kažkada kažko kažkaip kažkiek... Vyno gamyboje reikalingas didelis tikslumas.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital