Naminis vištienos vyniotinis su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Naminis vištienos vyniotinis su riešutais
Naminis vištienos vyniotinis su riešutais
Naminis vištienos vyniotinis su riešutais
Autorius apie receptą: Labai norėtųsi rašyti „desertinis“, nes jis toks lengvas, toks švelnus, tiesiog tirpstantis burnoje, na, bet juk čia ne desertas. Labai norėtųsi rašyti „desertinis“, nes jis toks lengvas, toks švelnus, tiesiog tirpstantis burnoje, na, bet juk čia ne desertas. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos (naudojau šlaunelių mėsą)
200 gramų grietinėlės (30% arba 35% riebumo)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų pistacijų (išlukštentų)
2 šaukšteliai želatinos milteliai
1 vienetas žaliųjų citrinų (tarkuotos žievelės arba česnako)
pagal poreikį čiobrelių šakelių
pagal skonį malti baltieji pipirai (arba kitų turimų)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pusę vištienos sukapoti ar supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Likusią pusę smulkintuvu sutrinti, įmušti kiaušinį, supilti grietinėlę ir viską sutrinti iki vientisos masės (arba blenderiu, tik prieš tai pasmulkinti arba porą kartų permalti mėsmale, tuomet sumaišyti su grietinėle ir kiaušiniu).
3.
Abi paruoštas vištienos dalis pabarstyti druska ir pipirais.
4.
Maltą vištienos dalį iškloti ant virimui skirtos plėvelės (ne paprastos plėvelės!) arba kepimo maišo.
5.
Ant maltos dalies vištienos dėti čiobrelio šakeles (arba tik lapelius, jei koteliai kietoki), tolygiai užberti želatiną, supjaustytą vištieną.
6.
Nuo žaliosios citrinos nutarkuoti žievelę, išlukštenti pistacijas ir pabarstyti ant išklotos mėsos.
7.
Viską susukti į vyniotinį su ta pačia plėvele, bet neįsukti plėvelės į vyniotinio vidurį. Suformuoti kiek galima sandaresnį vyniotinį, užrišti siūlu, kaip jums lengviau ir paprasčiau.
8.
Užvirti vandenį puode ir dėti susuktą vyniotinį, nuo užvirimo virti apie 45 min.
9.
Idealiu atveju leisti pravėsti tame vandenyje, skubantiems – išimti ant lygaus paviršiaus, galima paslėgti, atvėsus įkišti į šaldytuvą susistovėti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital