Naminis vištienos kepenėlių paštetas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Naminis vištienos kepenėlių paštetas
Naminis vištienos kepenėlių paštetas
Naminis vištienos kepenėlių paštetas
Autorius apie receptą: Tiek receptas, tiek pati pašteto idėja, man labai patiko, todėl ir gaminimas ir valgymas buvo labai smagus ir labai prancūziškas. Betroškinant kepenėles vyne, buvo beveik galima Tiek receptas, tiek pati pašteto idėja, man labai patiko, todėl ir gaminimas ir valgymas buvo labai smagus ir labai prancūziškas. Betroškinant kepenėles vyne, buvo beveik galima matyti eifelio bokštą už lango.
Pašteto gaunasi maždaug litras.
(...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų vištų kepenėlių
500 gramų svogūnų
200 mililitrų balto pusiau saldaus vyno
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų sviesto
šiek tiek rozmarino
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į įkaitintą keptuvę, su šaukštu aliejaus ir maždaug trečdaliu sviesto, sudėti smulkintus svogūnus. Juos kepti apie 10 minučių, kol suminkštėja ir pradeda karamelizuotis. Tuo metu sutvarkyti kepenėles: nuplauti ir nupjaustyti visokias kabančias plėveles, jei tokių yra. Nepjaustytas kepenėles suversti į keptuvę, greit apkepti ir supylus vyną, patroškinti, kol jis truputį nugaruos. Tuomet, pilti grietinėlę, berti druskos bei pipirų ir palikti pasitroškinti dar 10 minučių.
2.
Kepenėlių troškinį pilti į kombainą ir sutrinti iki kreminės konsistencijos. Neturėtų jaustis jokių grūdelių, tiesiog švelni ir vientisa masė.
3.
Paruoštą paštetą supilti į indą, kuriame jis bus laikomas. Likusį sviestą ištirpdyti ir nuo viršaus nugriebti susidariusias putas. Į jį suberti truputį smulkintų rozmarino lapelių ir užpilti ant pašteto. Kai viskas iki galo atvės, dėti į šaldytuvą ir geriausia ten, paštetą, palaikyti per naktį.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Baubas
2023-01-08 17:46
Nu nesamone su tais svogunais... ATSAKYTI
Inga
2023-01-09 11:23
Kodėl ne? Jei nemėgstate, tuomet galima mažinti. Bet kepant jie karamelizuojasi, skonis nebūna aštrus, o puikiai derantis prie kepenėlių. :) ATSAKYTI
Rosita
2021-12-08 21:57
Gavosi viskas puikiai, bet kitam kartui svogūnų mazinsiu per pusę. Ne dėl skonio, bet dėl konsistencijos, man trūko kepenėlių skonio ATSAKYTI
Nijole
2018-11-23 18:03
Skanu ATSAKYTI
Bartas
2018-07-04 18:51
500 gramų svogūnų? stipru... Svogūnų paštetas ATSAKYTI
Agnė
2018-07-05 10:01
Žinokit, tik atrodo gąsdinančiai, iš tiesų labai tinka čia tiek svogūnų :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-07-05 12:18
Nebus stipru, tiesiog svogūnus ilgai kepkite, kad karamelizuotųsi, galite netgi ilgiau negu 10 minučių, aš kokias 20 kepu ant nedidelės ugnies. Tada nelieka svogūnų aštrumo, o atsiranda salstelėjimas, kuris be galo tinka su kepenėlėmis. Aišku, jeigu nedrąsu, svogūnų kiekį galite ir pamažinti :) ATSAKYTI
Nijolė
2022-07-13 10:04
Svogūnų sriubai laabai daug svogūnų reikia, o gaunasi nedidelis kiekis ir visai neaštru :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital