Naminis virtas liežuvis su krienų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Virtas liežuvis su krienų padažu
Virtas liežuvis su krienų padažu
Virtas liežuvis su krienų padažu
Autorius apie receptą: Artėjant šventėms vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai, ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš Artėjant šventėms vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai, ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir dažnai. Tad, dabar apie juos. Jei ne turguje pas savo mėsininkę rastas liežuvis, šioms Kalėdoms tikriausiai būčiau virusi karkos vyniotinį. Bet jaučio liežuvis kažkaip sugebėjo nepraslysti pro šalį, juk taip senai jį viriau... (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų jaučio liežuvio (kiaulės ar veršelio)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
šiek tiek gelsvės
Marinatui:
3 skiltelės česnako
3 vienetai lauro lapų
2 šaukšteliai druskos
0.5 šaukštelio penkių pipirų mišinio
0.5 šaukštelio cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai nuplautą liežuvį apšlakstome citrinos sultimis ir įtriname sausu prieskonių mišiniu. Paliekame parai šaltai pasimarinuoti.
2.
Į verdantį vandenį sudedamos prieskoninės daržovės įdedamas liežuvis ir verdama apie 2- 3 val. Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. Išvirtas liežuvis dar karštas panardinamas į šaltą vandenį ir iškart nulupamas.
3.
Atšalusį liežuvį, apipjaustę, kas nereikalinga, iš vidaus plačiosios pusės, supjaustykite plonais griežinėliais ir pateikite su krienų- majonezo padažu (tam šiuos produktus lygiomis dalimis sumaišykite).
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital