Naminis varškės sūris iš kefyro

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Naminis varškės sūris iš kefyro
Autorius apie receptą: Minkštas, tvirtas ir labai skanus varškės sūris su kmynais. Ypač dera su rūgščiais ar pikantiškais pagardais, pvz., svarainių čatniu, spanguolių padažu. Šaldyto kefyro Minkštas, tvirtas ir labai skanus varškės sūris su kmynais. Ypač dera su rūgščiais ar pikantiškais pagardais, pvz., svarainių čatniu, spanguolių padažu. Šaldyto kefyro varškė tikrai nėra naujas ar negirdėtas receptas, šį kartą virtęs sūriu! Ingredientų nedaug, realaus darbo taip pat, bet laiko tikrai užtruks. Pagrindinis įkvėpimas receptui iš čia. Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug 350 gr sūrį. (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 litrai kefyro (kuo riebesnio - naudojau skirtą šaltibarščiams, maišeliuose)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyrą (pakuotėje) užšaldyti.
2.
Kai kefyras jau sušalęs, pasiruošti indą jo tirpinimui: ant puodo uždėti švarų virtuvinį rankšluostį ar kelis sluoksnius standžios marlės, aplink aprišti virvele, rankšluosčio smarkiai neįtempti.
3.
Kefyro pakuotes nukirpti. Suledėjusius kefyro gabalus galima supjaustyti į kelias dalis. Uždėti ant rankšluosčio ir palikti kambario temperatūroje tirpti. Nešildyti ir nespartinti tirpimo! Aš palikau tirpti pernakt.
4.
Nuimti visą susikaupusią varškės masę. Ją galima valgyti jau tokią, ruošti pyragą, gardinti prieskoniais ir tiekti kaip užtepėlę. Nutekėjusį skystį galima naudoti blynelių tešlai ar trintam kokteiliui.
5.
Į varškės masę berti druskos, kmynų ir kruopščiai išmaišyti.
6.
Į negilų dubenėlį įtiesti kelis sluoksnius marlės, sudėti varškės masę ir formuoti sūrį.
7.
Apvynioti marle ir dėti tarp medinių lentelių suslėgti. Papildomai tarp lentutės ir sūrio dedu kelis sluoksnius rankšluostinio popieriaus kad sugertų išspaustą skysčio perteklių. Jei popierius pradrėko - pakeisti sausu.
8.
Maždaug parą palaikyti suspaustą šaldytuve ir tuomet ragauti!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis