Naminis tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Roberta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Naminis tortas su braškėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui šviesiam:
2 stiklinės miltų;
2 stiklinės grietinės;
2 stiklinė cukraus;
Pusė stiklinės cukraus;
4 kiaušiniai;
Pusė šaukštelio sodos.
Rudam biskvitui:
Visko tiek pat, kiek ir į šviesų tik įdedama kakava.
Pertepimui:
3 stiklinės grietinės;
2 šaukštai želatinos;
2 stiklinės cukraus;
Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
Uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) ar uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.
Viršui:
400g sviesto;
Kakavos;
Citrinos rūgšties ant galo šaukštelio;
2 stiklinės cukraus.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudros;
Vieno kiaušinio baltymas;
Žali maistiniai dažai.
Kita:
Riebalai skardai ištepti;
Margarinas.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingredientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėj, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami (nes jei tepama ant dar šiltų – leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę. Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų. Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame. Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t. Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.
AUTORIUS: Roberta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital