Naminis šimtalapis traškia plutele ir drėgnu vidumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Naminis šimtalapis
Autorius apie receptą: raškia plutelė su gausybe sviesto ir aguonų... Verta išbandyti! raškia plutelė su gausybe sviesto ir aguonų... Verta išbandyti! Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
350 gramų miltų
160 mililitrų pieno
20 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų sviesto
280 gramų cukraus
150 gramų aguonų
20 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles išsukti su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi. Suberti visus likusius produktus ir minkyti, kol tešla taps labai elastinga ir tampri. Miltų dėti tik tiek kol tešla nekibs prie rankų. Minkyti apie 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus tešla, tuo lengviau bus plonai iškočioti lakštus. Tešlą palikti pakilti.
2.
Įdarui aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti sietelyje. Ir permalti mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.
3.
Sviestą išlydyti ant labai silpnos ugnies ir leisti pravėsti.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į šešis kamuoliukus, pridengus palikti 20 minučių šiltai pastovėti.
5.
Ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočioti. Tešla turi būti tokia plona kad matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampyti. Lakštą užtepti gausiai sviestu, apiberti dalimi cukraus.Sviesto ir cukraus turi užtekti visiems 6 lapams.
6.
Kočioti sekantį lakštą, kloti ant pirmojo ir vėl aptepti sviestu, berti cukrų. Ant paskutiniojo lakšto sutepti sviestą (pasilikti šlakelį aptepti paviršiui) suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudėti aguonas. Susukti į vyniotinį ir perkelti į kepimo formą. Duoti 20 min pastovėti šiltai, tuomet aptepti paviršių sviestu ir kepti 200C valandą. Kai paviršius apskrus uždengti kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo gan greit, po 10 minučių jau pridengiau. Iškeptą neišimti iš kepimo formos, o palikti joje pilnai atvėsti, geriausiai per naktį. Pateikti supjausčius nedideliais gabalėliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Birutė
2022-03-07 12:12
Ar pristatote į namus,Kaunas? ATSAKYTI
Kristina
2021-02-12 12:56
Sveiki. Kadangi megstu smulkmenas recepuose ir cia to pasigedau. Nesekme gavosi kai nebuvo smulkiau aprasyta kaip suaukt tesla. Reikalinga susukt ja ir sandariai "uzrakinti", suspaus galus, ar suklijuot galus vienas i kita. Kitu atveju isbega visas sviestas, kas sikart man nutiko. Bet kitam kartui jau busiu pasiruosus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital