Naminis sausainių sviestas - neatsivalgomai puikus!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Naminis sausainių sviestas
@Shutterstock
Naminis sausainių sviestas
Naminis sausainių sviestas
Autorius apie receptą: Tikrai puikus ir nebrangus skanėstas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, o jau skanumas! Puikiai tinka tiek gardžiuotis vienu ar užsitepus ant duonelės ar obuolio, tiek Tikrai puikus ir nebrangus skanėstas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, o jau skanumas! Puikiai tinka tiek gardžiuotis vienu ar užsitepus ant duonelės ar obuolio, tiek dovanoti draugams, kaip tikrai originalią, įdomią dovaną. Autentiškas sausainių sviestas yra kilęs iš Belgijos bei gaminamas iš belgiškų imbierinių Speculaas sausainių. Bet turiu pasakyti, kad ir iš kitokių imbierinių sausainių (tiek pirktinių, tiek naminių) ar net pačių paprasčiausių ne imbierinių sausainių (pvz. Selgos) šis sviestas gaunasi puikus. Priklausomai nuo naudojamų sausainių skonis gali šiek tiek skirtis, bet pamatysite, jums tikrai patiks! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų imbierinių sausainių (arba kitokių sausainių)
100 mililitrų vandens
90 gramų sviesto (ghee arba paprasto arba kokosų aliejaus)
30 gramų medaus (arba rudojo cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius virtuviniu kombainu sumalu iki trupinių.
2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišau sausainių trupinius, vandenį ir medų. Maišydama pakaitinu ant nedidelės ugnies apie porą minučių iki masė ima tarsi vos vos tirštėti ir kėsinasi lipti į gumuliukus. Tada iškart nuimu nuo ugnies ir supilu į siaurą, aukštesnį stiklinį indą. Tolesniam gaminimo žingsniui mums reikės rankinio elektrinio trintuvo (liaudiškai “blenderio”), tad indą rinkitės tokį, kuris būtų tik vos vos platesnis už blenderio galvą (tai svarbu!). Tam puikiai tiks ir koks didesnis bokalas ar kažkas panašaus.
3.
Leidžiu sausainių masei truputį atvėsti (kokias 5-6 minutes), vis kartkartėm pamaišydama. Kai atvėsta, sudedu sviestą ir imu darbuotis elektriniu trintuvu - tiesiog trinu masę lėtai keldama elektrinį trintuvą aukštyn-žemyn, tarsi stumoklį. Panašiai, kaip gaminant naminį majonezą.
4.
Pamažu sausainių masė ima tirštėti ir virsti kremu. Tą konsistencijos pasikeitimą iškart pastebėsite. Kai taip nutinka, dar kelia sekundes paplaku, o tada išjungiu blenderį ir sudedu dar šiltą sausainių kremą į stiklainiuką. Kai jis kiek pravėsta, užsuku dangteliu ir dedu į šaldytuvą porai valandų, jog sustingtų.
5.
Jeigu gaminote su ghee sviestu arba kokosų aliejumi, galite šį sviestą laikyti tiek šaldytuve, tiek spintelėje (pasižiūrėkite, kuri konsistencija jums labiau patinka), jis tikrai nesuges ir gali ten išbūti bent pusmetį drąsiai. Jeigu gaminote su paprastu sviestu, tada laikykite šaldytuve. Ten jis gali būti bent kokį mėnesį, bet paprastai tiek neužsistovi :)
Patarimai:
Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 200 - 250 ml sausainių sviesto.
Jeigu naudosite ne imbierinius, o paprastus sausainius, drauge su sausainių trupiniais į vandenį įdėkite 2 šaukštelius prieskonių meduoliams (arba 1 šaukštelį cinamono, 0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių ir 0.5 šaukštelio malto imbiero). Sausainiai tinka patys įvairiausi, tik svarbu, kad būtų ne iš pilno grūdo miltų, nes jų tekstūra trukdys kremiškai konsistencijai.
Jeigu darysite su kokosų aliejumi, jį geriau rinkitės ne extra virgin, o paprastą, nebent mėgstate kokosus ir tikslingai norite kokosų poskonio šiame sviestuke :)
Ghee sviestas patogus tuo, kad jis yra išvalytas, tad jį galima laikyti kambario temperatūroje. Todėl sausainių sviesto, pagaminto su ghee, galiojimo terminas ženkliai ilgesnis negu kad pagaminto su paprastu sviestu.
Sausainių sviestą galite kabliuoti vieną arba leistis į eksperimentus - sumaišykite kambario temperatūros sausainių sviestą su tirpintu juodu šokoladu, atšaldykite ir formuokite skanutėlius triufelius; arba panaudokite jį kaip glajų pyragui ar tortui; maišykite jį su kremine varške ar maskarpone tortų pertepimams ar nekeptų tortų kremams; panaudokite kaip įdarą naminiams šokoladiniams saldainiams; arba ieškokite savo eksperimentų!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Šefė Saulė Marija Degutyte
2022-01-05 11:41
Skanu ATSAKYTI
2021-12-30 16:48
labai skanu ATSAKYTI
Skanu
2021-01-05 10:38
Jetau, kažkiek panašu į riešutų sviestą, labai skanu! ATSAKYTI
Sausainių sviesto mėgėja
2018-12-07 22:55
O aš darau kiek kitokį sausainių sviestą, tai taip pat pirštus laižausi:
*30 imbierinių sausainių (teko atrasti tokius sausainius, kaip Biskoff, belgiški, tai jie ir sukūrė tą orginalų sausainių sviestą, dėl to, jei kada rasite šios rūšies sausainų, būtinai išbandykite ir sviestą su juo! Atsargiai, kad tik pirma jų vienų nesuvalgytumėt :D)
*1 arb. š. rudo cukraus (arba kitokio granulėmis)
*1/2 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
*1/4 stiklinės kondensuoto/sterilizuoto nesaldinto pieno (galima ir bet kokio kitokio pieno, bet šis tikrai laiko ilgiau)
*2 valg. š. kokosų aliejaus/sviesto (nedėjau visai - ir viskas puiku)
*1/2 arb. š. cinamono (ar kitų prieskonių)
*žiūbsnelis druskos
Sausainius atskirai maistiniame kombaine sutrinti iki birios masės. Tada supilti visus likusius ingredientus išskyrus pieną ir trinti apie 2min. Pilti atitinkamą kiekį pieno iki kol pasiekiama norima konsistencija.
Išbandžiau kokius 5 receptus ir šis patiko labiausiai :)), tikiuosi ir jums patiks! ATSAKYTI
Kūma
2018-04-11 13:58
Buvau gavusi stiklainiuką dovanų iš recepto autorės. Nuostabus net man, saldžiai ne itin mėgstančiai :) ATSAKYTI
Inga
2017-12-19 14:44
Ka tik pagaminau, nu super skonis! Iskart viska dvigubinau, kad gauti du slovikelius dovanom :) Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-21 23:59
Labai labai smagu, kad patiko :-) ATSAKYTI
Marija .
2017-12-10 19:56
Kur galima rasti ghee sviesta ? ATSAKYTI
Dovilė
2017-12-10 20:37
Visuose didesniuose prekybos centruose, paprastai būna padėtas netoli įprasto sviesto, tik ne kvadratiniame pakelyje, o dažniausiai tokioje metalinėje dėžutėje. Arba galima pasigaminti ghee ir patiems namuose iš paprasto sviesto, kaip čia parašyta. ATSAKYTI
Emilija
2017-12-10 19:37
Dariau su Selgos sausainiais (kondensuoto pieno skonio) ir paprastu sviestu na ir prieskonių dėjau kaip parašyta (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras). Gėda sakyti, bet buvo taip skanu, kad per vakarą abu su vyru suvalgėm... Darysiu dvigubą porciją, dabar jau saldžioms dovanėlėms :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital