Naminis saldaus pieno sūris lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Saldaus pieno sūris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį gamintis pati, kas iš tiesų yra labai paprasta. Pats skaniausias sūris pavyksta iš šviežio, nenugriebto pieno (kuo riebesnis pienas, tuo skanesnis sūris), bet tinka ir riebesnis parduotuvinis pienas, svarbu tik kas jis nebūtų apdorotas ultra aukšta temperatūra (kaip tie visokie iš Mū serijos). Jeigu po ranka nėra riebaus pieno, o norisi skalsaus sūrio, galite į pieną įpilti šiek tiek grietinėlės ir taip jį "pariebinti" :-) Iš recepte užrašyto pieno kiekio man paprastai gaunasi apie 300-400 g dydžio sūris.

Beje, jeigu pienui pastovėjus varškė nesusidarė, o skystis puode liko balkšvas, gali būti, kad pasirinkote netinkamą pieną arba pritrūko rūgšties Tada pabandykite įpilti dar šaukštą-du citrinų sulčių išmaišykite ir šiek tiek luktelkite.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrai pieno
4 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki daugmaž 80 laipsnių (kol į viršų ims kilti pirmieji burbuliukai). Nuimkite nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti daugmaž pusvalandukui. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės gumulėliai atsiskirs nuo žalsvai gelsvo skysčio (išrūgų).
2.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad varškė atsiskirtų nuo išrūgų. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors aš dažnai patingiu ir vis tiek būna labai skanu :) Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, aš lengvai varškytę spusteliu mediniu šaukštu.
3.
Gautą varškytę galima dar pagal skonį pagardinti žiupsneliu druskos, dar tinka įdėti kmynų, jeigu mėgstate. Kai noriu labiau desertinio sūrio, aš dar įdedu šiek tiek medaus ir šaukštą aguonų.
4.
Varškytę dedu į sūrmaišį. Rankomis jame šiek tiek paformuoju sūriuką. Tada sūrmaišį dedu ant medinės lentelės, ant viršaus dedu kitą lentelę ir paslegiu kuo nors sunkesniu (akmeniu ar stiklainiu su vandeniu) ir palieku pastovėti vėsiai, jog sūris visiškai nuvarvėtų ir sutvirtėtų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (38)
Viktorija
2019-04-11 16:25
O gal kas nors turi idėjų kur būtų galima panaudoti likusias išrūgas? Bent jau man jos liko beveik tokios pačios kaip pienas, net nelabai spalvą pakeitė, tik truputį rūgštesnės. Tai kažkaip gaila išpilti lauk. ATSAKYTI
Ieva
2019-04-11 16:45
Jos gana maistingos, puikiai tinka į trintus kokteilius :) ATSAKYTI
Nijole
2019-08-05 03:57
Plauti veida siomis isrugomis. Nubalina ir pamaitina. Gera kosmetine priemone ATSAKYTI
Genovaite
2019-01-17 21:37
O aš imu 2ltr.2,5riebumo pieno ir 1ltr.2.5 riebumo kefyro. Pieną užvirinti. supilti kefyrą ir maišant truputį pakaitinti. Padėti su puodu, uždengti rankšluokstėliu ir palaikyti pusvalandį. Formuoti sūrį ar varškę. Labai skanu ir natūralu. Išeiga apie 500gr. ATSAKYTI
Sedona
2019-04-04 18:17
Kaip idomu!!! O pienas tinka pirktas??? ATSAKYTI
Ilona
2018-06-18 23:37
Nu man tas slėgimas akmeniu...užtenka su lentele trumpai paspaust.Darau iš naminio pieno,su citrinos rūgštim,tinka įvairios rūgščios sultys ATSAKYTI
Renata
2018-02-20 07:48
Mane anyta pamokino taip: 5 litrai saldaus pieno pakaitinti, tada įdėti ant galo šaukštelio citrinos rūgštelės, nuimti nuo ugnies ant žemės, tada samčiu po truputį dėti 5 litrus surūgusio pieno ir vis lėtai mušti. Maišant jau pradeda atsiskirti varškė. Supilti į surmaišį ir palikti, kol nubėga išrūgos. Dėti į spaustukus, suformuoti sūrį ir paspausti. Labai geras gaunasi ir didelis. Dalima daryti iš 3 litrų, tada mažesnis gaunasi. Beje, aš dariau iš kaimiško pieno. ATSAKYTI
Audrė
2018-02-13 09:45
O man, deja, nepavyko. Naudojau naturalų Dvaro pieną, 3,5%. Į 2 ltr dėjau 3 šaukštus citrinos sulčių, po to, pamačius, kad nesutraukė, dar 2 šauķštus ir dar pakaitinau. Vis tiek neišėjo. Ar verta dar iš to paties pieno dar kartą bandyt išgaut varškę?
Ne kartą iš to pieno dariau jogurtą, ir visada pavykdavo. ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-14 12:26
Galite pabandyti įdėti šiek tiek stipresnės rūgšties, pvz. citrinos rūgštelės arba obuolių acto ir pažiūrėti, ar sutraukia ar ne. Kartais gali būti problema nebūtinai pienas, bet ir citrina, ne visos citrinos vienodo rūgštingumo (priklauso nuo jų veislės ir sunokimo). Nors šiaip labai keista, kad nepavyko. Paprastai nepavyksta nebent su itin aukšta temperatūra apdorotu pienu (Mū serijos), bet pasterizuotas pienas (Dvaro toks yra ar bent turėtų būti) paprastai nenuvilia. Mano patarimas būtų įdėti daugiau kitokios rūgšties ir pasitikrinti, ar sutraukia, ar ne. Jeigu net didelis rūgšties kiekis nesutrauks, vadinasi kažkas piene ne taip, nes tas sutraukimas - paprasčiausia cheminė reakcija ir, jeigu ji nesuveikia, tada kažkaip įdomiai buvo apdoroti pieno baltymai. ATSAKYTI
Nijole
2019-08-05 04:02
Geriau ideti buteli kefyro i silta piena,bet nekarsta. Palaikyti siltai iki,ryto ir gaunasi kaip rugpienis. Supilti rugpieni i surmaisi ur pakabinti,kad nuvarvetu. Kaitinqnt puwna,grietinele iseina i isrugas ir gaunasi sausa varske,arba suris. O cia grietinele lieka maseje ir gaunasi labai skanus suris arba varske. Ziurint ka ganinat. As visada taip darau ir gaunasi labai skaniai ATSAKYTI
As
2019-08-05 15:42
Tik iš naminio, nes parduotuvės pienas perdirbtas ATSAKYTI
Halina
2018-02-09 05:41
as gyvenu JAV ir jau seniai darau namine varske lietiniams ir pan.Bet kitaip.Perku galona(apie 4 l) pieno,paskui puse galono Buttermilk,jis kaip kefyras.Abu juos sumaisau puode ir uzvirinu.Tada palieku pastoveti,visa varske iskyla i pavirsiu ir labai lengvai galima nusunkti,daryti suri arba siaip skania varske valgyti ATSAKYTI
Monika
2018-02-21 21:46
Galite papasakoti placiau apie savo gaminimo buda.
aciuu!!! ATSAKYTI
Svajonė
2018-01-30 10:29
Aš jau 15 metų tokius sūrius darau iš naminio pieno :) ATSAKYTI
Ruta
2017-10-19 20:57
Dekoju uz recepta , Dovile . Pasigaminau ir as is paprasto parduotuvinio pieno ( melyno ) 6 litrai ir vietoje rugsteles , naudojau naturalias citrinu sultys ( 7 valg. saukstai ). Eiga , kaip aprasyta . Gavosi labai skanus suris - varske , apie 600 gr svorio . Su medumi ar nesaldzia uogiene , tiesiog pasaka . ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-19 21:42
Labai labai gera skaityti, kad pavyko ir patiko. Čia vienas iš tų receptų, kurių genialumas paprastume, o skonis tikrai džiugina :) ATSAKYTI
Irena
2017-09-27 07:26
Labai aciu uz recepta. Nes reikia perilgai laukti, kol pats pienas surugs, tai pildavai kefyro bonka, irgi gerai, bet kartais buna perrugstu. O jus darot su citrinos rugstimi, tai super greitas rezultatas. Dar karta aciu, einu gamintis varskyte! ATSAKYTI
Dovilė
2017-09-27 11:19
Būtinai pabandykite, man šis receptas vienas greičiausių ir labai skanių :) Ir tikrai taip, pagal jį pavyksta ir labai skani saldaus pieno varškė, nebūtinai sūris :-) Sėkmės bandant! Tik citrina kartais būna skirtingo rūgštumo, gal nuo prinokimo priklauso, tai jeigu iškart nesutrauktų, įpilkite dar truputį sulčių (arba obuolių acto) ir tikrai pavyks! ATSAKYTI
siga
2017-09-26 11:29
man tai lengviau naturaliai suraugint piena ir tada daryt suri, kam tos visos rugšteles
ATSAKYTI
Greta
2017-09-26 12:28
O kiek Jums užtrunka pieną rauginti? Man šis receptas labai patinka tuo, kad greitai paruošti galima :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital