Naminis saldaus pienos sūris lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Saldaus pieno sūris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį gamintis pati, kas iš tiesų yra labai paprasta. Pats skaniausias sūris pavyksta iš šviežio, nenugriebto pieno (kuo riebesnis pienas, tuo skanesnis sūris), bet tinka ir riebesnis parduotuvinis pienas, svarbu tik kas jis nebūtų apdorotas ultra aukšta temperatūra (kaip tie visokie iš Mū serijos). Jeigu po ranka nėra riebaus pieno, o norisi skalsaus sūrio, galite į pieną įpilti šiek tiek grietinėlės ir taip jį "pariebinti" :-) Iš recepte užrašyto pieno kiekio man paprastai gaunasi apie 300-400 g dydžio sūris.

Beje, jeigu pienui pastovėjus varškė nesusidarė, o skystis puode liko balkšvas, gali būti, kad pasirinkote netinkamą pieną arba pritrūko rūgšties Tada pabandykite įpilti dar šaukštą-du citrinų sulčių išmaišykite ir šiek tiek luktelkite.
(...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
3 litrai pieno
4 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki daugmaž 80 laipsnių (kol į viršų ims kilti pirmieji burbuliukai). Nuimkite nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti daugmaž pusvalandukui. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės gumulėliai atsiskirs nuo žalsvai gelsvo skysčio (išrūgų).
2.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad varškė atsiskirtų nuo išrūgų. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors aš dažnai patingiu ir vis tiek būna labai skanu :) Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, aš lengvai varškytę spusteliu mediniu šaukštu.
3.
Gautą varškytę galima dar pagal skonį pagardinti žiupsneliu druskos, dar tinka įdėti kmynų, jeigu mėgstate. Kai noriu labiau desertinio sūrio, aš dar įdedu šiek tiek medaus ir šaukštą aguonų.
4.
Varškytę dedu į sūrmaišį. Rankomis jame šiek tiek paformuoju sūriuką. Tada sūrmaišį dedu ant medinės lentelės, ant viršaus dedu kitą lentelę ir paslegiu kuo nors sunkesniu (akmeniu ar stiklainiu su vandeniu) ir palieku pastovėti vėsiai, jog sūris visiškai nuvarvėtų ir sutvirtėtų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Ruta
2017-10-19 20:57
Dekoju uz recepta , Dovile . Pasigaminau ir as is paprasto parduotuvinio pieno ( melyno ) 6 litrai ir vietoje rugsteles , naudojau naturalias citrinu sultys ( 7 valg. saukstai ). Eiga , kaip aprasyta . Gavosi labai skanus suris - varske , apie 600 gr svorio . Su medumi ar nesaldzia uogiene , tiesiog pasaka . ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-19 21:42
Labai labai gera skaityti, kad pavyko ir patiko. Čia vienas iš tų receptų, kurių genialumas paprastume, o skonis tikrai džiugina :) ATSAKYTI
Irena
2017-09-27 07:26
Labai aciu uz recepta. Nes reikia perilgai laukti, kol pats pienas surugs, tai pildavai kefyro bonka, irgi gerai, bet kartais buna perrugstu. O jus darot su citrinos rugstimi, tai super greitas rezultatas. Dar karta aciu, einu gamintis varskyte! ATSAKYTI
Dovilė
2017-09-27 11:19
Būtinai pabandykite, man šis receptas vienas greičiausių ir labai skanių :) Ir tikrai taip, pagal jį pavyksta ir labai skani saldaus pieno varškė, nebūtinai sūris :-) Sėkmės bandant! Tik citrina kartais būna skirtingo rūgštumo, gal nuo prinokimo priklauso, tai jeigu iškart nesutrauktų, įpilkite dar truputį sulčių (arba obuolių acto) ir tikrai pavyks! ATSAKYTI
siga
2017-09-26 11:29
man tai lengviau naturaliai suraugint piena ir tada daryt suri, kam tos visos rugšteles
ATSAKYTI
Greta
2017-09-26 12:28
O kiek Jums užtrunka pieną rauginti? Man šis receptas labai patinka tuo, kad greitai paruošti galima :) ATSAKYTI
Dalia
2017-09-26 10:19
tiek pridejus citrinos rugsties gausis ne varske o guma ATSAKYTI
Valerija
2017-09-24 23:26
Kada suberti priedus - į šaltą pieną ar jau prieš išjungiant temperatūrą? ATSAKYTI
Dovilė
2017-09-25 14:43
Aš priedus dedu ne į pieną, o kai, kai jau nusiunkiu susidariusią varškę nuo skysčio. Tada suberiu norimus priedus, išmaišau ir dedu į sūrmaišį ATSAKYTI
elena
2017-09-21 22:49
Kiek gaunasi tos varskes is tu 3 litru? Gal galima is mazesnio kiekio gaminti ir ar tinka parduotuves pienas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis