Autorius apie receptą:
Prieš porą savaičių labai norėjau pagaminti vieną desertą, kuriam reikėjo rikotos. Bet aš jos negavau. Ieškojau poroje didelių prekybos centų, keliose mažesnėse
Prieš porą savaičių labai norėjau pagaminti vieną desertą, kuriam reikėjo rikotos. Bet aš jos negavau. Ieškojau poroje didelių prekybos centų, keliose mažesnėse parduotuvėse, niekur negavau. Tada numojau ranka ir pagalvojau, na ir gerai, pati pasigaminsiu. Ir štai, prašau, kartais labai gerai ko nors negauti, kad išbandytum ir išmoktum naujų dalykų. Tikrai nesitikėjau, kad namuose gaminta rikota bus tokia skani. Pergyvenau, kad gali jaustis citrinos skonis, nes citrinų sultis naudojau kaip rūgštį pienui sutraukti. Bet jos nesijautė. Rikota gavosi švelni ir minkšta. Esu beveik tikra, kad daugiau rikotos parduotuvėje nebepirksiu, net nebeieškosiu.
(...daugiau)(...mažiau)Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras
pieno
(2.5%)
350 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai
citrinų sulčių
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą supilkite pieną, grietinėlę ir pamaišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros iki užvirimo, bet neužvirkite. Aš kaitinau iki 90°C.
2.
Tuomet kaitrą sumažinkite, įberkite druskos, supilkite citrinų sultis ir dar kaitinkite maišydami apie 2 - 3 min. Šiuo metu turi atsiskirti išrūgos.
3.
Į sietelį įtieskite kelis marlės sluoksnius ir supilkite pakaitintą pieno masę. Palikite nusivarvėti 1 val.
JŪS VARTOJOTE KAZEINĄ, O RIKOTA YRA IMUNOGLOBULINAI. jI VERDAMA TIK IŠ IŠRŪGŲ, GAUTŲ NUO VARŠKĖS GAMYBOS. MAXIMOSE PILNA.
ATSAKYTI
Eglė
2021-05-04 10:51
Gavosi superinė Rikota. Tik man citrinų sulčių prireikė kur kas daugiau, net nustojau matuoti, gal čielas 2 citrinas išsunkiau. Bet rezultatas labai geras.
ATSAKYTI