Naminis raugas duonai - su kefyru, tad išrūgsta daug greičiau!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Raugas duonai su kefyru
Autorius apie receptą: O dar neseniau akis užkliuvo už raugo duonai recepto, kurį viena miela kulinarė patarė gaminti iš… kefyro. Genialu! Buvau girdėjusi, kad mūsų turguose žmonės perka O dar neseniau akis užkliuvo už raugo duonai recepto, kurį viena miela kulinarė patarė gaminti iš… kefyro. Genialu! Buvau girdėjusi, kad mūsų turguose žmonės perka raugintų kopūstų sultis ir į jas nardina virtus burokėlius, juk tai garantuotas rezultatas. O kefyras jau irgi rūgęs surūgęs, ir viskas jame turi greitai pasiduoti fermentacijos procesui. Gaminau jau šešis raugus, su keturiais skirtingais miltais, ir visi šeši kartai jau sekančią dieną po paruošimo būdavo pasiruošę kelti duoną. Nei greičiau, nei rūgščiau mano patirty nėra buvę. Paruošti labai lengva, nes viskas skaičiuojasi vienu puodeliu ar stikline. Kokios talpos ji bebūtų, laikantis vieno nesudėtingo skaičiavimo, visada gausite puikų rezultatą. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė kefyro (riebesnio)
1 stiklinė rupių ruginių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viską mediniu šaukštu išsuku gilesniam dubeny ir jį statau ant darbastalio virš radiatoriaus. Praėjus daugmaž parai, raugas pradeda pukšėti ir gaminti gražius sproginėjančius burbulus. Vis pamaišau, o sekančią dieną jau planuoju juodos duonos duonos kepimą.
2.
Su šiuo raugu kepta ši gardi juoda duona.
3.
Beje, kepdama duoną aš raugą įpratau gaminti kaskart naują, nes man tai tetrunka kelias dienas, bet kaip ir su įprastiniu raugu, galite palikti jo kitam sykiui.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Vida
2019-05-17 12:48
Dariau raugą su kefyru,bet deja jokios reakcijos nebuvo nepakilo,tik sukietėjęs gavosi,???kas blogai padaryta,arba per šalta ATSAKYTI
Loreta
2019-05-18 14:58
Gal truputį ir per šalta...aš,kai sumaišiau kefyrą su miltais,dar įbėriau arb.š.cukraus ir padėjau indą ant vandens garų,kad masė bent kiek šilumos gautų.Pabuvo gal kokias 5 min.,tada uždengiau plonu rankšluostuku ir palikau per naktį.Ryte išmaišiau ir vėl keliom min.ant garų,ir vakare jau buvo gerai išpukšėjęs.Duona gavosi puikiai! ATSAKYTI
Angė
2018-07-06 15:49
Ačiū, Renata, už šį receptą. Gal kas žinote, ar tinka toks raugas su kitokiais miltais, pavyzdžiui, kepant duoną be glitimo? Gal turite tokios patirties? Dėkoju. ATSAKYTI
Laima
2018-02-23 07:54
Sveikos merginos,gal žinot kur gauti miežinio salyklo?Ačiū ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-23 08:09
Būna Delonoje pirkti arba dar internete pažiūrėkit, mačiau kad yra parduotuvėse, prekiaujančiose reikenimis naminiam alui (įveskite google "miežinis salyklas" ir rasite) ATSAKYTI
Irute
2018-02-06 15:08
O pagal koki receptuka kepet duonyte? ATSAKYTI
Laura
2018-02-06 17:45
Spustelkite nuorodą, esančią antrame gaminimo žingsnyje, ir rasite duonytės receptą :-) ATSAKYTI
Evelina
2018-02-02 18:10
Puikus raugas, skani duonelė su juo gavosi, ačiū labai, Renata! ATSAKYTI
Odeta
2018-01-30 17:41
Raugą reikia pridengti kol vyksta procesas? ATSAKYTI
Lina
2018-01-30 22:38
Aš stiklainiuką su raugu paprastai pridengiu arba marliuku arba maistine plėvele (joje praduriu skylučių), nes rūgdamas raugas turi "kvėpuoti" ATSAKYTI
Laimutė
2018-01-30 17:00
Kur ingriedentai? ATSAKYTI
Dana
2018-01-30 17:42
Šalia recepto :) ATSAKYTI
Vilma
2018-01-30 16:10
Sveiki. O tokio raugo galima palikti kitam kepimui, kaip paprastai daroma? Ačiū.
ATSAKYTI
Lina
2018-01-30 17:41
Tikrai taip, aš jau išbandžiau šio puikaus raugo ir pasigaminti, ir pasilikti kitam kartui kaip įprastinio raugo, viskas gerai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital