Naminis pomidorų padažas be cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pomidorų padažas be cukraus
Autorius apie receptą: Man regis, kad pasidaryti pomidorų padažą yra taip paprasta, jog tam visai nereikia jokio rimto recepto. Reikia tik pomidorų, svogūnų, česnakų trupučio aliejaus ir dar, Man regis, kad pasidaryti pomidorų padažą yra taip paprasta, jog tam visai nereikia jokio rimto recepto. Reikia tik pomidorų, svogūnų, česnakų trupučio aliejaus ir dar, trupučio kvapniųjų žolelių būtų visai ne pro šalį. Taip, galima dėti ir morkos, kad sumažinti pomidorų rūgštingumą, arba cukraus, o kartais ir medaus. Aš pati gamindama pomidorų padažą niekada neapsieinu be lašelio juodojo balzamiko acto, arba šio acto kremo – tiek vienas, tiek kitas produktas labai išryškina nuostabų pomidorų aromatą. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 vienetai pomidorų (didelių, gerai prinokusių)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas medaus
4 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
1 šaukštelis raudonėlio (džiovinto)
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis kajeno pipiro
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorų viršūnėlėse odelę lengvai įpjaukite, apliekite verdančiu vandeniu, perliekite juos šaltu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite pomidorus kubeliais.
2.
Puode įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 5 min., kol pagels ir suminkštės, suberkite smulkintą česnaką, pakaitinkite dar minutę, tada suberkite pjaustytus pomidorus ir įdėkite lauro lapą. Kaitrą sumažinkite ir leiskite pomidorams virsnoti pridengtame puode apie 20 min. Sudėkite medų, suberkite džiovintą raudonėlį, pagardinkite kajeno pipirais bei druska ir leiskite padažui virsnoti atvirame puode dar 30 min. Baigiant padažui virti supilkite balzamiko padažą.
3.
Kadangi padažą šįkart dariau greitam vartojjimui, aš jį ir virinau ne per ilgiausiai, o konservavimui skirtą padažą aš gaminčiau pagal tokį pat recepta, tik aš jį virinčiau 2 ar net 3 valandas, kad padažas gerai susikoncentruotų ir sutirštėtų, o tada supilčiau į sterilius stiklainiukus.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Evita
2018-07-18 12:44
Nuostabaus skonio!! Tik aš medų įmaišiau pačioje pabaigoje, kai jau šiek tiek atvėso padažas, kad dar maistingiau būtų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital