Naminis Napoleonas su nuostabiu plikytu kremu

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Napoleonas su plikytu kremu
Napoleonas su plikytu kremu
Napoleonas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Pats nuostabiausias desertas šventei ar tiesiog jaukiam vakarui, sušildantis ne tik pilvą, bet ir širdį. Pats nuostabiausias desertas šventei ar tiesiog jaukiam vakarui, sušildantis ne tik pilvą, bet ir širdį. Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
550 gramų miltų
350 mililitrų grietinės
300 gramų sviesto
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 mililitrų pieno
350 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų cukraus
1 vienetas vanilės ankšties
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštas konjako (arba romo ar brendžio)
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlos gamyba: miltus sumaišykite su druska. Labai šaltą sviestą, vis padažant į miltus, sutarkuokite burokine tarka. Tarkuojant sviestą, nuolat pamaišykite jį su miltais, kad vienodai pasiskirstytų. Kai sutarkuosite sviestą, ant gauto miltų ir sviesto mišinio pilkite grietinę. Pirmiausia maišykite šaukštu, vėliau rankomis. Jei masė atrodys sausoka, galite įdėti dar šaukštą grietinės.
2.
Tešlą padalinkite į 8-10 vienodų dalių, kiekvieną jų įdėkite į maišelį ir kiškite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Imkite tešlos gabalą, jį iškočiokite kuo ploniau, apipjaukite pagal torto formos dugną ir subadykite šakute. Iškočiotą lakštą kiškite į šaldymo kamerą 10 min. Tai darome tam, kad atsipalaiduotų glitimas, sutvirtėtų ir kepant neišbėgtų sviestas. Kai tešla atvės, perkelkite ją ant skardos ir kepkite 10-15 min., kol pakils ir pagelsvės. Taip iškepkite visus lakštus. Tešlos nuopjovas taip pat iškepkite - bus trupiniams, kuriais apibarstysite iškeptą tortą.
4.
Kremo gamyba: į puodą supilkite pieną ir pusę cukraus. Įdėkite vanilės ankštį. Kai pienas bus beužverdąs, išjunkite ugnį ir palikite pieną pastovėti su vanile apie 10 min.
5.
Trynius išsukite su likusiu cukrumi ir krakmolu. Įpilkite kelis šaukštus karšto pieno, išmaišykite. Išimkite iš pieno vanilės ankštį ir supilkite pieną į trynių masę. Pieno ir trynių mišinį supilkite į švarų puodą. Statykite ant ugnies ir pradėkite kaitinti nuolat maišydami. Kai masė sutirštės iki kisieliaus konsistencijos, nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
6.
Minkštą sviestą dėkite į dubenį ir plakite tol, kol taps baltas ir purus. Į išplaktą sviestą supilkite citrinos sultis, šaukštą aromatingo alkoholio, dėkite kelis šaukštus atvėsusio plikyto kremo ir išplakite. Taip įmaišykite visą plikytą kremą.
7.
Torto formavimas: dėkite iškeptą lakštą į torto formą, aptepkite jį kremu. Taip darykite, kol sutepsite beveik visą kremą ir sunaudosite visus lakštus. Torto kraštus apipjaustykite, kad būtų lygūs. Sutrupinkite likusį tešlos lakštą ir trupiniais apibarstykite tortą. Palikite šaldytuve per naktį. Skanaus!
AUTORIUS: Giedrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Elena
2017-11-07 11:24
Nuostabus tortas! Neliko per vieną vakarą... Ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital