Naminis medaus tortas

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 122)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 122)
Naminis medaus tortas
Autorius apie receptą: Pats pačiausias mano gaminamas tortas. Šeima be jo neįsivaizduoja nei vienos šventės. Tik būtinai jį gaminkite prieš dieną ar bent iš vakaro, nes pastovėjęs jis dar Pats pačiausias mano gaminamas tortas. Šeima be jo neįsivaizduoja nei vienos šventės. Tik būtinai jį gaminkite prieš dieną ar bent iš vakaro, nes pastovėjęs jis dar skanesnis. (...daugiau) Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
5 stiklinės miltų (naudoju Ekstra arba Karališkus)
1 stiklinė medaus (skystesnio)
1 stiklinė cukraus
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
1.5 litro grietinės (riebios)
8 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius, medų, cukrų, sviesta sudedame į didesnį indą. Jį dedame virš garų vonelės ir maišydami kaitiname iki cukrus ištirps (man trunka apie 15 minučių).
2.
Nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo miltų rūšies ir kiaušinių dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų nelipni, bet ir jokiu būdu ne kieta.
3.
Tešlą suplojame į plokščią diską, įvyniojame į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve apie 1 valandą.
4.
Tada ją padalijame į 8 dalis. Imame po vieną dalį ir iškočiojame į apvalų daugmaž 24-26 cm skersmens lakštą. Dedame ant kepimo poopieriumi išklotos skardos, šakute subadome (kad kepant neišsikilnotų) ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol lengvai paruduos (asargiai, nesudeginkite, lakštai iškepa greitai - per 4-5 minutes). Taip iškepkite visus lakštus. Iš tešlos likučių irgi iškepkite iškepamas lakštą, jį vėliau sumalsite torto apibarstymui.
5.
Kremui grietinę išmaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Šiuo kremu aptepame kiekvieną torto lakštą (taip pat ir viršutinį).
6.
Torto viršų ir šonus apibarstome trupiniais.
7.
Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve bent per naktį, o geriausiai - parą. Tada lakštai prisigeria kremo ir būna labai labai skanu.
Patarimai:
Matavimui naudota 200 ml stiklinė.
Jeigu norite, kad iškepę torto lakštai būtų visiškai taisyklingos formos, tik iškepusius (kol šilti) juos apipjaukite pagal norimą dydį.
Kremui geriausiai tinka riebi (idealu - kaimiška) grietinė arba parduotuvinė 40 proc. grietinė. Jeigu gaminsite su 30 proc. grietine, į kremą įmaišykite šaukštelį želatinos (prieš tai išbrinkintos truputyje vandens ir ištirpintos virš garų vonelės).
AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Jurate
2016-09-06 14:12
Labai skanus torciukas.daug kartu gaminau.lengvai gaminamas ir puikaus skonio. ATSAKYTI
labas
2011-11-10 12:58
labai skanu ATSAKYTI
Andzelika
2011-11-06 17:07
tinka tiek tikras, tiek dirbtinis medus. Išbandyta. Po bandymų visuomet dedu tik dirbtinį medų. ATSAKYTI
loreta
2011-11-06 14:05
Visada ji kepu, nuostabus tortas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital