Naminis batonas su kefyru

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Naminis batonas su kefyru
Naminis batonas su kefyru
Naminis batonas su kefyru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
600 gramų miltų
400 mililitrų kefyro
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kefyrą truputį pašildyti, suberti mieles, cukrų, išmaišyti, tada suberti druską, pilti aliejų ir išmaišyti. Galiausiai įsijoti miltus, užminkyti tešlą ir palikti 90 minučių, kad pakiltų.
2.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Tešla turi būti minkšta, elastinga nelimpanti prie rankų. Iš tešlos iškočioti stačiakampį lakštą, susukti kaip vyniotinį, užlenkti kraštus ir pakildinti apie 10 minučių.
3.
Aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, ant batono padaryti įpjovas, kaip nuotraukoje, dėti į šaltą orkaitę, nustatyti 180 C laipsnių temperatūrą ir kepti 20 minučių. Ar tikrai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Tatjana
2023-02-27 21:04
Ačiū,gerb.Loreta,už nuostabu batono su kefyru receptą!Šiandien kepsiu jau ketvirta karta!Puikus skonis,lengvai ir greitai daromas.
Nuoširdžiai dėkoju ! ATSAKYTI
Liuda
2020-11-15 20:48
O kaip isgauti toke batono forma... ATSAKYTI
Egle
2020-11-15 13:07
Gavosi gerai. Labai skanu. Šeimai patiko. Puri,minksta, dregna. Tik miltų dejau kažkaip daugiau, nes pagal receptą tai man skystoka tešlą, neminkoma išėjo.
ATSAKYTI
Raimonda
2020-08-30 10:52
o ja butina kocioti ir susukti,negalima tiesiok suformuoti kepalo? ATSAKYTI
Kęstutis
2020-05-18 21:32
Na aš jau užsiminkiau tešlą ir laukiu kol pakils. Parašysiu, kai iškepsiu ir paragausiu ATSAKYTI
Larisa
2020-04-22 23:40
O kaip nustatyti orkaite? Tik apacia, ar reikia jungti ventiliatoriu? ATSAKYTI
Agnė
2020-04-23 11:39
Aš kepiau su ventiliatoriumi :) ATSAKYTI
Neringa
2020-04-15 14:16
Gavosi laaabai skanus,ačiū už receptą! ATSAKYTI
Greta
2020-04-06 15:45
Kokiu kiekiu galima būtų pakeisti sausas mielas į šlapias? ATSAKYTI
Edita
2020-04-11 18:28
Sveiki,kiek reiketu mieliu ,jei jos pokelyje,o ne sausos ? Aciu ATSAKYTI
Agnė
2020-04-12 11:28
Šviežių mielių apie 17 - 18 gramų reikėtų :) ATSAKYTI
Neringa
2020-04-15 14:18
į šaukštelį telpa 5 gramai sausų mielių,tai šlapių bus 4 kart daugiau.šiam kiekiui sunaudojau 40 g šlapių mielių. ATSAKYTI
Renata
2020-03-03 22:34
Labai geras receptas! ATSAKYTI
Anželika
2020-03-01 20:43
Ačiū už receptą, šeimynai labai patiko, kepsim dabar nuolat! ATSAKYTI
Vilma
2019-01-24 20:38
Puikus receptas,ačiū!!
Viskas pavyko.Užtrunka vis porą valandų ir turime natūralų produktą be jokių E..
Super!! ATSAKYTI
Ilona
2019-01-24 14:59
Isbandziau ir as ATSAKYTI
Astra
2018-07-04 13:36
O tikrai i šaltą orkaitę deti? ATSAKYTI
Laura
2018-07-05 12:22
Tikrai į neįkaitintą, taip aš visada naminį batoną kepu. Tik kepimo laiką žiūrėkite pagal batono apskrudimą, man kepa truputį ilgiu negu 20 min, kažkas labiau tarp 20-30 min ATSAKYTI
Vaida
2018-01-26 16:16
Pati šiaip mielinių produktų nevalgau, bet pagaminau draugui (graikas), tai išgyrė. Sakė, kad geriausiai pavykęs iš visų iki šiol mūsų keptų duonų/batonų. O gaminame tikrai nemažai! ATSAKYTI
Juratele
2019-01-09 14:17
Geras, leksiu i parduotuve ir bandysiu kepti... jau nekamtrauju kaip gausis.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital