Naminiame sultinyje virti koldūnai

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Naminiame sultinyje virti koldūnai
Naminiame sultinyje virti koldūnai
Naminiame sultinyje virti koldūnai
Autorius apie receptą: Skani idėja nustebinti šeimos narius - naminiame sultinyje virti koldūnai. Išverda puikaus skonio, o ir paruošti nėra sudėtinga. Skani idėja nustebinti šeimos narius - naminiame sultinyje virti koldūnai. Išverda puikaus skonio, o ir paruošti nėra sudėtinga. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (maltos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Sultiniui:
200 gramų vištų kaklelių
2 vienetai morkų
1 vienetas salierų šaknų
2 vienetai svogūnų
5 skiltelės česnako
1 pundelis kalendros (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame sultinį - visas daržoves, kurias reikia, nulupame, pasmulkiname ir dedame į puodą. Ten pat sudedame ant pakepintus vištos kakliukus ir kalendrą, beriame pagal skonį druskos ir pipirų. Užpilame vandeniu, kad viską apsemtų per 1-2 pirštus. Užviriname, o tada sumažiname ugnį ir verdame ant nedidelės ugnies apie valandą (galima ir ilgiau).
2.
Kol verda sultinys, pasiruošiame koldūnus. Miltus persijojame, beriame žiupsnį druskos, pilame aliejų ir išmaišome. Supilame ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišome tešlą. Paliekame kelias minutes atvėsti, o tada išminkome.
3.
Maltą kiaulieną sumaišome su druska ir pipirais. Galima dar pagardinti mėgiamais prieskoniais.
4.
Tešlą plonai iškočiojame. Specialia koldūnų forma arba tiesiog stikline iš jos spaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame įdaro ir užspaudžiame kraštus.
5.
Išvirusį sultinį perkošiame per sietelį, tada sudedame atgal vištos kakliukus ir užverdame.
6.
Į verdantį sultinį dedame koldūnus ir verdame apie 5-7 minutes.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Matavimui naudota 250 ml stiklinė.
Sultinį virkite ant nedidelės ugnies (vanduo turėtų burbuliuoti tik labai lengvai) ir virdami vis nugriebkite atsirandančias putas - taip sultinys bus skaidresnis.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital