Naminiai žuvų piršteliai su padažu

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Naminiai žuvų piršteliai su padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Namuose pagaminti žuvų pirštelius yra labai paprasta ir tikrai nereikia daug laiko. Piršteliai iškepa traškūs išorėje, kvapnūs ir labai skanūs. Patinka net ir mažiesiems Namuose pagaminti žuvų pirštelius yra labai paprasta ir tikrai nereikia daug laiko. Piršteliai iškepa traškūs išorėje, kvapnūs ir labai skanūs. Patinka net ir mažiesiems valgytojams. (...daugiau) Neringa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų menkių filė (arba kitos baltos žuvies ar lašišos)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių
75 gramai kvietinių miltų
1 vienetas citrinų
60 gramų džiūvėsėlių
45 gramai parmezano sūrio (tarkuoto)
1 šaukštas vandens
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Padažui:
300 gramų graikiško jogurto
2 vienetai marinuotų agurkų
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis baltojo vyno acto (nebūtina)
1/4 šaukštelio malti baltieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žuvies filė nuplauti, nušluostyti popierine servetėle. Pabarstyti druska iš abiejų pusių. Žuvies filė supjaustyti maždaug 1.5 cm storio, 7 cm ilgio juostelėmis.
2.
Į dubenėlį suberti pipirus, raudonėlį, paprikos miltelius ir išmaišyti, pabarstyti šiuo mišiniu žuvies lazdeles iš visų pusių.
3.
Į dubenėlį suberti miltus, į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir išplakti. Į trečią dubenėlį berti džiūvėsėlius, parmezano sūrį, įtarkuoti citrinos žievelę, išmaišyti.
4.
Žuvies lazdelę apvolioti miltuose, tuomet nukratyti miltų perteklių, pamirkyti į kiaušinių plakinį, tuomet į džiūvėsėlių ir parmezano sūrio mišinį, kad visa lazdelė būtų apvoliota. Taip paruošti visas lazdeles.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, sudėti žuvų lazdeles, aptepti aliejumi.
6.
Kepti įkaitintoje iki 230 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 - 15 minučių iki kol užkeps, jei reikės, dar pakepti kelias minutes iki kol įgaus gražią rusvą spalvą.
7.
Padažui agurką smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti, berti druską. Agurkus sudėti į sietelį ir palikti iki kol nuvarvės arba nusunkti skystį rankomis.
8.
Česnaką smulkiai sukapoti, suberti į dubenį, pilti vyno actą, alyvuogių aliejų ir išmaišyti, sudėti agurkus, jogurtą, įberti pipirų ir išmaišyti. Dėti į šaldytuvą iki kol tieksite.
9.
Žuvų pirštelius tiekti su paruoštu padažu arba naudoti kitą mėgstamą.
AUTORIUS: Neringa
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital