Naminiai zefyrai - patys pačiausi!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminiai zefyrai - patys pačiausi!
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai obuolių
125 gramai cukraus
0.5 vieneto kiaušinių baltymų (S dydžio kiaušinio)
šiek tiek vanilės
Sirupui:
220 gramų cukraus
80 mililitrų vandens
4 gramai agar agaro
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agarą užpilkite nurodytu vandens kiekiu ir palikite apie 40 min išbrinkti.
2.
Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Pasiruoškite konditerinį maišelį, kuriuo suformuosite zefyrus.
3.
Iš obuolių pasiruoškite tyrę: obuolius supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir su odelėmis sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 220 C orkaitėje 10-15 min arba kol suminkštės tiek, kad galima būtų sutrinti iki tyrės, bet neperkepkite, kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies. Nuo iškepusių obuolių nuimkite odelę ir obuolius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės. Tyrę gerai išmaišykite su cukrumi ir vanile. Palikite, kad atvėstų. Vietoje obuolių galima naudoti 150 gr jau paruoštos obuolių tyrės.
4.
Agarą supilkite į nedidelį puodelį ir užvirinkite (vis maišykite, kad neprisviltų). Suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės kaitros apie 5 minutes (jei turite termometrą, tai virkite iki 110 laipsnių). Išjunkite kaitrą ir palikite sirupą, kad vos atvėstų (jis greit stingsta, bet tolesniam procesui reikalingas dar karštas, todėl kitus darbus dirbkite greit).
5.
Į atvėsusią obuolių tyrę įpilkite kiaušinio baltymą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė pasidarys puri ir pabals. Pamažu, plona srovele, nenustojant plakti, pilkite dar karštą sirupą. Supylę visą, dar šiek tiek paplakite. Masė turi gautis balta ir standi. Išplaktą masę iš kart dalimis sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos spauskite nedidelius zefyriukus. Palikite džiūti bent parą kambario temperatūroje. Savuosius aš perdžiovinau, nes...užmiršau ir į dėžutę susidėjau tik po trijų parų. Sekantį kartą šios klaidos nebepadarysiu...
6.
Išdžiuvę zefyrai viduje lieka minkšti, o iš išorės apsitraukia plutele. Tuomet juo apibarstykite cukraus pudra ir atsargiai nuėmus nuo kepimo popieriaus sudėkite poromis po du. Skanaus!!!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
As
2019-04-17 22:49
Gal žinote kodėl zefyrai gali nedžiūti? Plutele nepasidengia, lieka drėgni ATSAKYTI
Diana
2019-04-19 17:28
Galbūt patalpoje vėsu ir todėl nedžiūva. Galite pabandyti džiovinti orkaitėje nustatę žemiausią temperatūrą ir pravėrę orkaitės dureles (kaip džiovintant obuoliukus). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital