Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg. cukraus
2.5 v. š. želatinos
1 v. š. citrinos rūgšties
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!
Cia amerikietisku zefyru, vadinamu marshmallows receptas, jam obuoliu tyre nenaudojama
ATSAKYTI
Sonata
2016-03-12 15:29
Viskas gavosi. Super zefyriukai. Skaniau uz pirktinius!
ATSAKYTI
Taiaš
2015-09-15 08:36
Šis receptas, beje, neturi teisės vadintis zefyru. Zefyrai, ypač naminiai, gaminami iš obuolių tyrelės. Panašios formos morengai - iš baltymų. O šis darinys turėtų turėt savo pavadinimą.
ATSAKYTI
jovita
2015-09-04 15:38
o sakykit kuo soda nugesinti?
ATSAKYTI
Vida
2017-04-19 19:57
Slakeliu citrinos sulciu
ATSAKYTI
milda
2012-10-28 15:11
meginsiu daryti pati,skaniai atrodo:)))
ATSAKYTI
nesigavo
2012-05-29 18:35
O man kazkodel nesigavo... :( Nestingsta ir skystoki tokie.. Nors atrodo viskas taip paprasta..
ATSAKYTI
karina
2012-04-18 18:12
zelatina as neistirpinau,ir pavyko! tai soda reikia nugasinti buutinai )
ATSAKYTI
vera
2011-02-22 20:45
ar zelatina reikia istirpinti?ar isbrinkusia supilti?
ATSAKYTI