Naminiai vytinti lašiniai su kumpiu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Naminiai vytinti lašiniai su kumpiu
Autorius apie receptą: Mielieji! Kviečiu trumpam sustoti gaminus atokiausių šalių patiekalus ir juos degustuoti keisčiausiais įrankiais. Žiema - labai tinkamas metas pasimokyti, o gal tik prisminti Mielieji! Kviečiu trumpam sustoti gaminus atokiausių šalių patiekalus ir juos degustuoti keisčiausiais įrankiais. Žiema - labai tinkamas metas pasimokyti, o gal tik prisminti kulinarinio paveldo gudrybes. Lašinukai su kumpiu - mano vyro kasdienis pavakarių maistas, valgomas su česnaku, ar svogūnu. Labai skanu ir man bei vaikams. Lengva pagaminti, nebrangu. O dabar daktarai jau sako kad ir sveika -juk produktas nerūkytas, o sūdytas, vytintas, džiovintas. Įgudau pasigaminti miesto sąlygomis, todėl dalinuosi patirtimi. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 kilogramai kiaulienos lašinių (su kumpiu)
500 gramų druskos (nejoduota)
1 galva česnako
1 saujelė džiovintų kadagio uogų
2 šaukštai maltų lauro lapų
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
2 žiupsneliai maltų kvapiųjų pipirų
pagal skonį malti baltieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svarbu nusipirkti gerus lašinius - rinktis nugarinę dalį, gerai, kai kiaulė būna nusvilinta, o ne vandeniu plikyta. Mėsa neturi būti labai šviežia, o subrandinta. Tik kitą parą po pjovimo mama tvarkydavo lašinius, palaikytus šaltai.
2.
Supjaustyti gražios formos, norimo dydžio gabalais. Lašinių, prieš sūdant, jokiu būdu negalima plauti.
3.
Pirmiausia masažuojant ištrinti cukrumi, po to juodais ir kvapiais pipirais, laurais, o tik po to smulkintais česnakais, sumaišytais su druska.
4.
Sudėti į didesnį indą, tik ne cinkuotą. Labai tinka tarp gabalų priberti kadagio uogų. Kiek prislėgti, pridengti, bet ne aklinai.
5.
Miesto salygomis gaminant, labai gera vieta - įstiklintas balkonas. Čia laikyti 7 - 10 dienų, kas antrą dieną vis pavartant, apšlakstant susdariusiu vandeniu.
6.
Išimti lašinius iš druskos, nupurtyti. Nuplauti visus maždaug kibire virinto atvėsinto vandens, nemirkant, ir lgai jame nelaikant. Tik nuplauti druskos didumą - kam ją valgyti.
7.
Išdėlioti kambaryje ir palaikyti, kol apdžius. Mano vyras atardo labai gerą atradimą. Kiekvieną mėsos gabalą saikingai perbarsto dabar jau baltųjų pipirų ir lauro lapelių mišinių.
8.
Kiekvieną gabalą suvynioti į marlę ir padžiauti šiltai. Gerai, jei radiatorius vos šiltas. Jei kraštas, pakabinti atokiau. Džiovinti apie savaitę. Metas skanauti patiems ir svečius vaišinti.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital