Naminiai suši su lašiša ir krabų lazdelėmis

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Naminiai suši su lašiša ir krabų lazdelėmis
Naminiai suši su lašiša ir krabų lazdelėmis
Naminiai suši su lašiša ir krabų lazdelėmis
Autorius apie receptą: Naminiai suši puikus pasirinkimas Jūsų šventiniam stalui. Lengvas ir nesunkus užkandis. Liksite nustebinti skoniu ir pamatysite, kad juos pasidaryti yra išties lengva. Su Naminiai suši puikus pasirinkimas Jūsų šventiniam stalui. Lengvas ir nesunkus užkandis. Liksite nustebinti skoniu ir pamatysite, kad juos pasidaryti yra išties lengva. Su žuvimi ar silke, su krabų lazdelėmis ar tik su daržovėmis. Visi jie tokie nuostabūs, kad neįmanoma nevalgyti. Fantazijai ribų nėra, tad mėgaukitės išskirtiniu skoniu. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų ryžių
4 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
600 mililitrų vandens
5 lapai jūros dumblių lapų nori
Įdarui:
150 gramų lašišos filė
100 gramų krabų lazdelių
1 vienetas agurkų
Aptepimui:
pagal poreikį ikrų (masago vasabi)
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius gerai nuplauname po šaltu vandeniu, kol vanduo pasidarys skaidrus. Tuomet gerai nukošus, užpilame juos 600-700 šalto vandens uždengiame būtinai dangčiu ir jo nekilnojame, kol ryžiai neišvirs. Ryšius su vandeniu kaitiname ant didžiausios kaitros, kol užvirs. Jiems užvirus, ugnį sumažiname iki minimumo ir verdame uždengtame puode 20 min. Ryžiams išvirus puodą su uždengtu dangčiu patraukiame nuo ugnies ir dar paliekame pastovėti apie 10 min. Tada ryžius perdedame į dubenį, supilame 4 šaukštus ryžių acto, suberiame 2 šaukštus cukraus ir žiupsnį druskos. Viską atsargiai sumaišome. Štai ryžiai paruošti.
2.
Susipjaustome lašišą, krabų lazdeles, agurkus juostelėmis.
3.
Nori lapą dedame blizgia puse į apačią geriausia ant bambukinio padėklo. Dedame rankomis ryžius ant nori lapo ir tolygiai paskirstome per visą lapą nestoru sluoksniu, paliekant vieną kraštinę tuščią (apie 1 cm). Kad ryžiai neliptų prie rankų, jas šiek tiek galima suvilgyti vandeniu. Tuomet ant ryžių jau dedame lašišą ir agurką, ar krabų lazdelė ir agurką ir viską susukame į ritinį.
4.
Jeigu norime daryti atvirkščią suši, tuomet sudėjus ryžius ant Nori lapo, lapą apverčiame ryžiais į apačią ir tuomet dedame juostelėmis pjaustytus ingredientus ir vėl susukame ritinį. Ryžius apibarstome sezamo sėklomis ar aptepame ikrais.
5.
Susipjaustome ritinius kąsnio gabaliukais.
6.
Patiekiame su Japoniškų krienų pasta, sojos padažu ir marinuotais imbierais.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital