Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu

AUTORIUS:
Gian Luca Demarco
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu
Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu
Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu
Naminiai ravioli su šamu ir pistacijų pesto padažu
Autorius apie receptą: Naminius raviolius paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Labai gardūs, sotūs, patiks ir mažiesiems valgytojams. Naminius raviolius paruošti nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Labai gardūs, sotūs, patiks ir mažiesiems valgytojams. Gian Luca Demarco
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
500 gramų kietagrūdžių kviečių miltų
6 vienetai kiaušinių
500 gramų šamo faršo
Įdarui:
1 sauja saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja žaliųjų alyvuogių
1 stiklinė balto vyno (tinka nealkoholinis)
1 vienetas citrinų
pagal skonį mėtų
Padažui:
1 sauja pistacijų
1 sauja parmezano sūrio
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
pagal poreikį baziliko
pagal poreikį citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai miltus suberiame ant medinio paviršiaus į krūvelę. Viduryje padarome „šulinėlį“, įmušame kiaušinius. Viską maišome rankomis įtraukiant vis daugiau miltų iš šonų, kol viskas susimaišys. Masei sustandėjus pradedame kočioti rankomis. Kočioti reikia kol tešla taps labai elastinga, nebelips prie rankų – apie 10 minučių.
2.
Suvynioję išminkytą tešlą į maistinę plėvelę leidžiame „pailsėti“ šaldytuve apie 15 minučių. Per tą laiką pasidarome įdarą bei pistacijų pesto.
3.
Įdarui susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges, beriame į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi.
4.
Viską gerai apkepiname ir dedame šamo faršą. Apkepus šamui, pilame stiklinę balto vyno ir leidžiame masei pasitroškinti 10 minučių ant silpnos ugnies.
5.
Pesto padažui į trintuvą dedame skiltelę česnako ir įpilame alyvuogių aliejaus. Dedame saują pistacijų ir viską gerai sumalame. Įdedame baziliko lapelių, įtarkuojame citrinos žievelės bei įberiame parmezano.
6.
Visus ingredientus sudedame į trintuvą ir gerai sutriname. Pesto tirštumą reguliuoti galite alyvuogių aliejumi.
7.
Tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite labai plonai. Įdarą dėkite arbatiniu šaukšteliu arba rankomis. Galite „uždaryti“ įdarą užpildę pusę lakšto ir užvertus kitą pusę. Prieš tai sušlapinkite vandeniu tarpus tarp įdaro. Švelniai apspauskite tarpelius tarp įdaro, kad tešla gerai suliptų, supjaustykite kvadratėliais. Virkite 2-3 min. ir patiekite su pistacijų pesto bei parmezanu.
AUTORIUS: Gian Luca Demarco
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital