Naminiai Nomedos saldainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Naminiai Nomedos saldainiai
Autorius apie receptą: Pagaliau spėjau nufotografuoti bent kelis gabaliukus šio gardėsio. Tikrą “Nomedą” kartą per metus nusipirkdavau tam, kad įsitikinti, jog vaikystės skoniai lieka Pagaliau spėjau nufotografuoti bent kelis gabaliukus šio gardėsio. Tikrą “Nomedą” kartą per metus nusipirkdavau tam, kad įsitikinti, jog vaikystės skoniai lieka vaikystėje. Nebe tas saldainis ir nežinia kodėl :/ Todėl ir sugalvojau sulipdyti “Nomedą” iš kuo natūralesnių produktų. Tikrai nesitikėjau tokio nuostabaus rezultato, jei esate šio saldumyno gerbėjai – būtinai pasigaminkite jo namie. Tikrai smarkiai neišsitepsite, nereiks plauti gausybės indų, tereiks kantrybės.
Iš nurodytų ingredientų pasigaminsite vieną didelę "Nomedą".
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai vaflių lakštų (storų)
200 gramų razinų
100 gramų žemės riešutų (be luobelių)
100 gramų džiovintų slyvų
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Razinas ir slyvas pusvalandžiui užmerkiu šiltame vandenyje. Joms mirkstant, įkaitinu keptuvę ir joje apskrudinu žemės riešutus, jie turi patamsėti, bet jokiu būdu ne pajuoduoti. Iš spintelės traukiu virtuvinį kombainą, dedu S formos peilius smulkinimui, į indą suberiu apkeptus riešutus ir juos pasmulkinu. Ne iki miltų, tiesiog stambesniais gabaliukais. Riešutus suberiu į gilesnį indą ir tais pačiais smulkinimo peiliais sumalu iš vandens išgriebtus džiovintus vaisius. Turėtų gautis tiršto džemo konsistencija, jei masė per kieta – įpilu truputį vandens, kuriame mirko vaisiai. Gautą masę sudedu į indą su riešutais ir viską kruopščiai sumaišau.
2.
Darbo stalą iškloju maistine plėvele, per vidurį dedu vieną vaflių lakštą, ant jo – pusę vaisių masės, ją peiliu tolygiai paskirstau po visą paviršių, vėl vaflį, vaisius ir vėl vaflį. Gaminį apsuku plėvele ir bent kelioms valandoms dedu į šaldytuvą, ant viršaus galima uždėti pjaustymo lentelę ir nedidelį svorį.
3.
Šokoladą su sviestu išlydau metaliniame indelyje orkaitėje, įjungus 70 - 80 C. Maistinę plėvelę nuimu nuo gaminio viršaus ir šonų ir konditeriniu teptuku sutepu šokoladą, stengiantis nepalikti jokių tarpų. “Saldainį” vėl dedu į šaldytuvą ir jau po valandos-kitos galima ragauti.
4.
Laukti gardumynų sunku, bet kartais labai verta. Šis saldainis irgi prašo ilgesnio pabuvimo šaldytuve.
5.
Prieš tiekiant supjaustau nedideliais gabaliukais. Laikau šaldytuve.
Patarimai:
Formuoti galima ant pusės vaflio lakšto, tuomet įdaras bus storesnis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Daiva
2024-02-13 22:20
Man Nomedos patiko del to, kad jos turi siek tiek rugstumo. Jos ta gaina nuo obuoliu tyres. Gal galime rusties ideti? Ar kaip nors obuolius wirti kol sutirstes? ATSAKYTI
Asta Avd
2020-04-01 19:49
Nuotraukoj viršutinis ir apatinis vaflių lakštas plonas, o per vidurį storas. Ar aš klįstu? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital