Autorius apie receptą:
Namuose pagaminti makaronus yra paprasčiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Nusipirkti ir išsivirti ženkliai greičiau, bet skonis stipriai skiriasi. Šiame recepte
Namuose pagaminti makaronus yra paprasčiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Nusipirkti ir išsivirti ženkliai greičiau, bet skonis stipriai skiriasi. Šiame recepte naudojami speltų rūšies kviečių miltai, kurie yra sveikesni už įprastus.
(...daugiau)(...mažiau)Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai
kiaušinių
300 gramų
speltų miltų
(šviesių + šiek tiek pabarstymui, minkymui ir kočiojimui)
Į dubenį įmuškite kiaušinius, dėkite moliūgų tyrę, suberkite miltus. Sumaišykite ir išminkykite tešlą. Palengvinimui galima naudoti virtuvės kombainą. Jei tešla lipni, reikia dėti daugiau miltų, jei per biri - dar šiek tiek tyrės.
2.
Stalą gausiai pabarstykite miltais.
3.
Paruoštą tešlą padalinkite nedidelėmis dalimis ir, naudojant makaronų gamybos mašinėlę, ruoškite lakštus. Gaminant be mašinėlės, tešlą užtektų dalinti į dvi - tris dalis ir pakankamai plonai iškočioti. Iškočiotą tešlą supjaustykite vidutinio pločio juostelėmis.
4.
Makaronus dėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 1-2 minutes.
5.
Gardinkite mėgstamu padažu ir sūriu ar kitais priedais.