Naminiai mėsainiai

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Naminiai mėsainiai
Naminiai mėsainiai
Naminiai mėsainiai
Naminiai mėsainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Bandelėms (už kurių receptą dėkoju Aušrai iš '"Tarp Vėjo Gūsių")

25 g šviežių mielių
300 ml pieno
1 didelio kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
šaukštelio druskos
500 g miltų
šaukšto sviesto bandelių paviršiui patepti
linų sėmenų arba sezamo sėklų paviršiui pabarstyti
Mėsos paplotėliams:
Apie 1 kg kiaulienos faršo
2 šaukštai džiuvėsėlių
1 kiaušinio
pipirų, druskos
Ala barbekiu padažui:
Alyvuogių aliejaus kepimui
Mažo svogūno
2 - 3 skiltelės česnako
rūkytos paprikos miltelių (naudojau ne rūkytos)
Druskos, pipirų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio acto
2 šaukštų Vorčesterio padažo
6 šaukštų kečupo
Dar reikės:
Salotų lapų
Pomidoro
Marinuotų agurkėlių
Čedario sūrio
Garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 min. (aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę).
Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai, priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą. Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros. Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.
Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 180 minučių iki dailiai auksinės spalvos.
Mėsos paplotėliai:
Mėsytę išmaišykite su šiais ingridientais ir formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čedario sūrio.
Ala barbekiu oadažo gamyba:
Smulkiai pjaustytą svogūną su česnaku pakepinkite ant alyvuogių aliejaus, įberkite šaukštą cukraus, bei druską ir pipirus. Ir pakepinkite dar 10 min, kad svogūnai karamelizuotųsi. Sudėkite papriką.
Įpilkite acto, leiskite, kad nusigaruotų. Įpilkite Vorčesterio padažo ir kečupo.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital