Naminiai kūčiukai

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Naminiai kūčiukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas miltų
500 mililitrų pieno (arba vandens)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų sviesto (arba aliejaus)
5 šaukštai aguonų
40 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištirpinkite šiltame piene drauge su 4-5 šaukštais cukraus ir palikite 10-15 min pastovėti, kad suputotų. Tada supilkite likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
2.
Miltus sumaišykite su aguonomis. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite pieno mišinį. Užminkykite tešlą. Užminkyta tešla turėtų būti nelipti, bet ir drauge elastinga, jokiu būdu ne kieta. Jeigu atrodo kietoka, įpilkite dar šiek tiek pieno, o jeigu per minkšta - įdėkite dar truputį miltų. Tešlą suspauskite į kamuolį, dėkite į dubenį, jį pridenkite švariu rankšluostėliu ir palikite daugmaž valandai šiltesnėje vietoje pakilti (jeigu namuose vėsu, kilti gali ir ilgiaiu).
3.
Darykite iš tešlos volelius ir supjaustykite mažais gabaliukais.
4.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skarda ir kepkite iki 170 įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.
AUTORIUS: Rasa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Renata
2020-12-23 13:35
Labai skanus ATSAKYTI
rimas
2014-12-21 19:21
skanus kuciukai gavosi ATSAKYTI
austeja
2014-12-06 15:22
ziauriai skanu mes su drauge vis visu nesuvalgem, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital