Naminiai kruasanai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Naminiai kruasanai
Naminiai kruasanai
Naminiai kruasanai
Naminiai kruasanai
Autorius apie receptą: Nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų šių sviestinių gražuolių. Aš juos tiesiog dievinu, bet valgau gana retai. Ne vien dėl to, kad juos pagaminti reikia ištisos dienos, bet Nėra pasaulyje žmogaus, kuris nemėgtų šių sviestinių gražuolių. Aš juos tiesiog dievinu, bet valgau gana retai. Ne vien dėl to, kad juos pagaminti reikia ištisos dienos, bet ir dėl jų nuodėmingumo.
Tad šiandien buvo patys nuostabiausi pusryčiai, kai minkštutėlius valgai su namine braškių uogiene, sviestu ir gardžia kava. Mano pusryčius dar labiau papuošė nuostabūs indai, apie kuriuos jau buvau užsiminusi viename įraše.
Nemeluosiu, kad laiko sugaišite nemažai (galite pasidaryti daugiau, kad galėtumėte užšaldyti suformuotus kruasanus), bet visą darbą atperka nuostabus jų skonis. Tikrai jie daug skanesni už tuos, kuriuos galite nusipirkti!
Ingredientai skirti 20 vidutinio dydžio kruasanų.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
340 gramų miltų
335 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
55 gramai cukraus
40 gramų vandens (šilto)
40 gramų pieno (šilto)
10 gramų šlapių mielių
8 gramai druskos
Tešlos raugui:
90 gramų miltų
80 gramų pieno (šilto)
20 gramų šlapių mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlos raugą: į pieną sutrupinkite mieles, išmaišykite, kad jos ištirptų. Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 - 2 val., kol padvigubės.
2.
Ruošiame tešlą: 85 gr sviesto ir jį išlydykite bei palikite atvėsti. Likusį sviestą padėkite ant mastinės plėvelės, užklokite ir kočėlu padaužykite, kad jis susiplotų iki 1 cm storio. Suformuokite kvadratą (15 - 18 cm) ir padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
3.
Į kombaino indą su minkymo antgaliu supilkite vandenį ir pieną. Sutrupinkite mieles ir išmaišykite, kad ištirptų. Suberkite miltus, cukrų, kiaušinį ir pakilusį tešlos raugą. Minkykite tešlą, supilkite sviestą ir druską. Minkykite tešlą apie 5 minutes, kol ji nelips prie sienelių ir taps glotni. Suformuokite kamuoliuką ir įdėkite jį į dubenį. Pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 - 2 val.
4.
Išimkite tešlą, padėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Kočiokite tešlą iš vidurio link kraštų, kad tešlos forma primintų kryžių. Dėkite į centrą sušalusį sviestą. Lenkite tešlos kraštus link centro, kad sviestas liktų viduje ir jo nebesimatytų.
5.
Lankstome tešlą: Apverskite tešlą ir kočiokite pirmyn atgal, kol iškočiosite pailgą stačiakampį, apie 60 x 20 cm. Užlenkite kairįjį kraštą link vidurio (1/3 viso ilgio), tada užlenkite dešiniąją pusę link centro, kad pasiektų pirmąją užlenktą pusę Tuomet dar kartą lenkite dešiniąją pusę link kairės, kad kraštinės susiliestų (padarome taip vadinamą knygą, žr. nuotrauką nr.r 13). Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 2 valandoms.
6.
Išimame tešlą iš šaldytuvo, padedame vertikaliai prieš save ant miltuoto paviršiaus, iškočiojame pailgą stačiakampį, 60 x 20 cm. Lenkiame kairiąją pusę link centro ir ant viršaus užlenkiame dešiniąją. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 2 valandoms. Šį lankstymą pakartojame dar 2 kartus. Ištraukiame tešlą, pasidedame ją vertikaliai prieš save. Ant miltuoto paviršiaus iškočiojame stačiakampį, 1 cm storio. Iš popieriaus išsipjauname norimo dydžio kruasano šabloną, dedame jį ant tešlos ir peiliu išpjaustome. Imame po vieną trikampį, smailiąja dalimi tolyn nuo mūsų. Plačiojoje dalyje, kuri yra prieš mus, įpjauname šiek tiek per centrą vertikaliai tam, kad galėtume išplėsti šiek tiek plačiau patį kruasaną vyniojimo metu.
7.
Prieš vyniojant, lengvai banguojant patempkite smailiąją dalį. Pradedame vynioti nuo plačiosios dalies, nespaudžiant, lengvai, kol pasieksime pabaigą. Prieš užvyniojant pabaigą, ją lengvai dar patempiame, kad gerai priliptų. Dedame plonąja dalimi (kuri susivyniojo paskutinė) į apačią, kad neišsivyniotų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 2-3 valandas. Dubenėlyje išplakame kiaušinį su trupučiu vandens. Labai švelniai aptepame kiaušinio plakiniu pakilusius kruasanus.
8.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kepame kruasanus 10-12 minučių, kol gražiai paruduos. Atvėsiname ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rasa
2022-11-20 12:07
Ar galima vietoje šlapiu mieliu naudoti sausas mieles? :) ATSAKYTI
Ieva
2022-11-21 14:55
Žinoma :) Tuomet reikėtų apie 3 - 4 gramų sausų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital